Prijava

Vaša prijava

Traže se najljepši školski vrtovi, možda se pobjednik krije baš u Gorici


I ove godine Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja biraju najljepše školske vrtove, a prijaviti se, kao i do sada, mogu vrtići, osnovne i srednje škole te srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež.

Svi koji se žele prijaviti na natječaj “Najljepši školski vrtovi 2018.” trebaju, uz ispunjen upitnik, poslati tri fotografije školskog vrta te opis vrta s podacima koje biljke uzgajaju i tko sve u vrtu radi.

“Svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske te autohtono bilje svojega podneblja. Na temelju prijava prosudbeno povjerenstvo odabire školske vrtove koje će posjetiti od travnja do listopada tekuće godine. Nakon obilaska povjerenstvo odlučuje o nagrađenim vrtovima te na završnoj svečanosti krajem studenoga dodjeljuje niz nagrada i priznanja najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj”, objasnili su organizatori natječaja.

Lani je najljepšim proglašen vrt Osnovne škole Milana Langa u Bregani, dok je priznanje za najljepši vrt dječjih vrtića pripalo Dječjem vrtiću Radost iz Jastrebarskoga.