Prijava

Vaša prijava

Darko Janječić alfa i omega nogometnog Kurilovca


Darko Janječić u društvu Etta i Eduarda (drugi s desna)

 

U posljednje dvije godine, nogomet u Kurilovcu podignut je na višu razinu, tako da je Udarnik a po novom NK Kurilovec, odmah uz bok turopoljskoj perjanici zasad “samo” drugoligašu HNK Gorici. Poštujući sve one koji su godinama gradili renome kurilovečkom mezimcu, trenutno je alfa i omega u novom trećeligašu Darko Janječić, sportski direktor kakovog bi poželjeli i daleko jači klubovi. Zašto? Zato jer poznaje nogomet do srži i živi ga punim plućima 24 sata na dan! U nogometu smo više od pola stoljeća a upoznali smo malo takvih stručnjaka što se najpolularnijeg sporta tiče, vječitog optimista sa zaraznim osmjehom, pravog vođu, istinskog operativca koji ne odgađa poslove. Tko je zapravo Darko Janječić?

 

Darko Janječić na Kutiji šibica 1988. (stoji drugi s desna)

“Rođen sam 15. travnja 1972. u Zagrebu. Zavröio sam višu elektrotehničku školu (inžinjer elektrotehnike), makar se nikad nisam bavio tim zanimanjem jer cijeli život radim s građevinskim poslom. Otkad znam za sebe ganjam loptu a nogomet sam počeo igrati u svojem matičnom klubu NK Dinamu iz Odranskog Obreža, mjesta u kojem i živim. Igrao sam u Maloj Mlaki 3. HNL, u Mladosti iz Buzina tri do četiri godine a najviše uspjeha imao sam u svojem matičnom klubu Dinamu Odranski Obrež gdje smo 1996. godine izborili 2. HNL i tu uspješno igrali dvije sezone. Čitavu karijeru igrao sam veznog, lijevog ili desnog, bilo mi je svejedno jer sam podjednako dobro igrao s lijevom i desnom nogom. Seniorski nogomet prekinuo sam u 33. a onda nakon nekoliko godina postao sam predsjednik Dinama Odranski Obrež. Sedam godina sa svojom ekipom iz Uprave dizali smo klub na jedan veći nivo. Dva puta smo bili prvaci, tri puta drugi, dva puta treći, to je što se tiče natjecanja. U tom periodu mnogo smo radili i na infrakstrukturi pa je izgrađeno igralište s umjetnom travom, postavljena rasvjeta, natkrivenu tribinu, asfaltirano parkiralište. Uglavnom, ostavili smo za sobom veoma posložen klub. To su za mene bile najljepše godine jer smo disali svi kao jedan i naprosto uživali u svemu. Nakon dvije godine igranja u 4. ligi i odličnih rezultata, više nismo mogli dalje napredovati jer Odranski Obrež je malo mjesto i jednostavno nismo uspjeli okupiti djecu koja su neophodna za ulazak u veći rang-3. HNL.

Janječić u inspekciji igrališta prije Segeste

 

Nakon poziva mojih prijatelja Ivice Krmpotića i Filipa Gabelice da im pomognem u Udarniku u pohodu na treći rang hrvatskog nogometa, prihvatio sam poziv za mjesto sportskog direktora a sve ostalo je povijest. Kroz moj nogometni put moram izdvojiti jednog čovjeka a to je Jurica Šimir, moj veliki pravi prijatelj i kum, s kojim sam prošao sve velike nogometne uspjehe. Godinama mi je bio desna ruka s kojim sam i u Kurilovcu slagao kockice za stvaranje prave momčadi i pozitivne atmosfere. Posljednjih 15 godina uvijek je Jurica bio uz mene i ponosan sam da imam takvog prijatelja i super stručnjaka (trenutno je pomoćni trener Damiru Biškupu i predstavnik kluba). U minule 2 godine provedene u Kurilovcu stvarno je bilo odlično i napravili smo veliki uspjeh ulaskom u 3. HNL. U Kurilovcu sam jako dobro prihvaćen i osjećam se kao da sam cijeli život proveo ovdje. Moram spomenuti i današnju Upravu NK Kurilovca na čelu sa novim predsjednikom Danielom Gorencom, također istinskim zaljubljenikom u nogomet te nezaobilazne članove Gabelicu, Ivicu i Roberta Krmpotića, Kranjca, Novosela, Šoštareca, Šimira, Vujnovića, Ledera, Odrčića, Halilića, Markulina. Stvarno je gušt raditi s tim ljudima, dogovarati se, proživljavati uspjehe i rijeđe neuspjehe i mislim da i u budućnosti ovi ljudi nogometnom klubu mogu donijeti samo puno uspjeha. Na kraju moram spomenuti i svoju obitelj koja je ponekad i zakinuta zbog nogometa ali imaju puno razumijevanja za moju drugu ljbav. To su moja supruga Andrea (drži sve konce u kući) i prekrasne tri kćeri Lucia (20. godina – studira pravo), Matea (18. godina-ekonomska) i najmlađa Ana (16. godina-ekonomska) i veoma sam ponosan na njih (iako nije nimalo lako sa četiri žene u kući – ha, ha, ha…)”- otkrio je svoju nogometnu i dijelom osobnu biografiju Darko Janječić, kormilar struke i momčadi NK Kurilovca.