Prijava

Vaša prijava

Vuk u ulozi ambasadora naukovanja


Hrvatska obrtnička komora provodi projekt “Uključite se u europska partnerstva za naukovanje” u  okviru programa Erasmus +KA3 Europske unije u vrijednosti većoj od 460 000 eura.

Projekt se provodi u suradnji s partnerskim organizacijama iz međunarodnog okruženja: Slovačke, Srbije, Velike Britanije i Njemačke. Cilj projekta je promovirati naukovanja kroz izgradnju partnerstava između posredničkih tijela, tvrtki, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, javnih institucija i socijalnih partnera u državama koje sudjeluju u projektu. Ključna ciljna skupina su obrti, mala i srednja poduzeća bez ili sa malo iskustva u naukovanju. Iznimno važni sudionici projekta su “ambasadori naukovanja“, koje je odabrala Hrvatska obrtnička komora, a među njima je i majstor galanterist Miljenko Vuk, vlasnik obrta Vuk Leather iz Zagreba.

„Naukovanje mi omogućuje da od zaigranog djeteta dobijem zadovoljnog radnika, u konačnici i majstora kožne galanterije. Od prvog dana dajemo sve od sebe da bismo naučniku omogućili da stekne kompetencije koje su mu/joj potrebne za rad i daljnji napredak u struci“, ističe Miljenko Vuk.

Učenici koji dolaze u radionice u nemjerljivoj su prednosti pred onima koji praksu obavljaju samo u školskim radionicama. Oni su od prvog dana u realnom sektoru, susreću se sa stvarnim problemima te samim time imaju ogroman prostor za napredak.

„Poslodavcima poručujem da se aktivno uključe u obrazovanje jer dobrog radnika i čovjeka neće dobiti, već ih sami stvaraju kroz naukovanje. Sav uložen trud i rad vratit će im se kad shvate da nakon 2-3 godine imaju gotovog radnika, upoznatog s novim tehnologijama, strojevima, kao i razvojem novih artikala, usluga i vještina. Od 2006. godine kada sam preuzeo obrt, imao sam preko 20 naučnika/ica, a mojih 6 zaposlenika/ica su bili naši naučnici, što jasno govori kojim putem obrazovanje za strukovna zanimanja treba ići“, zaključuje Vuk.


Obavijest