Prijava

Vaša prijava

Ante Džaja plemenita kova


Trećeligaš Kurilovec u posljednjih osam kola prvenstva nanizao je sedam pobjeda i remi te kao treći u redosljedu za vodećim dvojcem Vinogradarom i Opatijom zaostaje pet bodova (tehničkom greškom na Veliku subotu naveden je zaostatak od samo dva boda).

 

Sjajan je to niz momčadi trenera Damira Biškupa koji u veznoj liniji ima zaista plemenitog iskusnog igrača kakvih je danas malo. Zove se Ante Džaja. Maestro igra na drugačiji način od ostalih školovanih igrača jer ime fine, tehnički gotovo savršene i nepredvidive poteze, koji u očaj dovode suparničke čuvare a oduševljava gledatelje. Igra Džaja kao prije Robi Prosinečki, kazao je na Veliku subotu protiv HAŠK-a (1:0) jedan iskusniji ljubitelj nogometa dok je ovaj (Džaja) valjao suparnike a svojeg trenera ponekad dovodio u očaj jer takav stil igre može biti i rizičan. Ali fučkaj rizik, kazao je još dotični gospodin, nogomet mora biti atrakcija i zabava a ne industrija a onda će biti i gledatelja (na SRC Udarniku bilo ih je blizu tristo što je solidno za trećeligaše kad ih ponekad na našu prvoligašku “elitu” dođe možda sto).

Virtuoz Ante Džaja (lijevo) igrač utakmice u Kurilovcu. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Ante Džaja kontra HAŠK-a proglašen je igračem utakmice zbog navedenog. A mogao je to biti i vrlo iskusni, bravurozni i nesavladivi vratar Kurilovca Domagoj Kranjčec zbog kojeg su gosti ponekad čupali i svoju kosu, mogao je i naprelazni stoper Dražen Ladović čije su dugačke lopte i više od 40 metara pogađale u “trepavicu” lijevokrilnog Kristijana Brčića, strijelca jedinog pogotka. Vrlo dobro je odigrao i Mijo Šarić na lijevom boku, pa mladi Marijan Grdenić i Luka Povoljnjak, stoper Mislav Čunčić, vazist Jurica Kovačić.

 

Na kraju je ipak, sasvim zasluženo, suparnike i suigrače nadigrao virtuoz Ante Džaja. Danas u utorak 3. travnja 2018. od 17.45 na SRC Udarnik u Kurilovcu prijateljsku utakmicu igraju domaći trećeligaš i Polet iz Svete Klare. Test je to momčadi trenera Damira Biškupa pred nedjeljno gostovanje na Mladini kod lidera prvenstva Vinogradara.