Prijava

Vaša prijava

FOTO Prstići Dinama slavili u dramatičnoj završnici


Nogometni turnir ‘Kup Grada Velike Gorice’ za U-9 Prstići (2009./2010.) i U-11 Limači (2007./2008.) u organizaciji Hrvatskog nogometnog kluba Gorica i pokroviteljstvom Nogometnog saveza Velika Gorica započeo je danas na Gradskom stadionu (teren s umjetnom travom) uz sudjelovanje 16 klubova u konkurenciji U-9 Prstići. Igrano je u 4 skupine po 4 kluba po bod sustavu (svaki sa svakim), trajanje utakmica 1×20 minuta, bez mijenjanja strana. Dva prvoplasirana iz skupina plasirali su se u četvrtfinale i od tada se igralo po kup sustavu (na ispadanje). U polufinalnim susretima GNK Dinamo OŠ (otvorena škola) i Lokomotiva bili su bolji od Utrina i Dugog Sela. U utakmici za 3. mjesto Utrine su uvjerljivo s 4:0 nadigrale Dugo Selo.

Finalnu utakmicu (25 minuta) obilježili su obrati i dramatična završnica. Dinamo je imao vodstvo od 2:0 i izgledao je kao sigurni pobjednik. Lokomotiva se uspjela vratiti i izjednačiti, ali su dinamovci još jednom došli do prednosti. Drama u posljednjoj minuti, opravdano dosuđen kazneni udarac (igranje rukom) u korist Lokomotive izveo je najbolji strijelac turnira Bošković. Očekivalo se još jedno izjednačenje, ali izvođač je loptu visoko prebacio preko grede i igrači u plavom mogli su zajedno sa svojim navijačima (roditeljima) započeti sa slavljem.

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima i medaljama, a Dugo Selo dobilo je priznanje za fair play. Najboljim pojedincima uručene su statue nogometaša. Nagrade su uručivali Nenad Črnko, predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Željko Mihalj, predsjednik Nogometnog saveza Velika Gorica i Marko Radanić, voditelj škole nogometa HNK Gorica.

Dvodnevni turnir završava sutra (petak, 06. travnja) susretima u konkurenciji U-11 Limači, igra se od 8 sati, u 4 skupine po 4 kluba.

Galerija fotografija

8.Nogometni turnir ‘Kup Grada Velike Gorice’

Finale   GNK Dinamo OŠ – NK Lokomotiva 3:2.

Za 3. mjesto: NK Utrine – NK Dugo Selo 4:0.

Redoslijed: 1. GNK Dinamo OŠ, 2. NK Lokomotiva, 3. NK Utrine, 4. NK Dugo Selo.

Najbolji igrač: Ivan Paunović (GNK Dinamo). Najbolji vratar: Marko Perić (GNK Dinamo). Najbolji strijelac s 10 pogodaka: Noa Bošković (NK Lokomotiva). Fair play: NK Dugo Selo