Prijava

Vaša prijava

Pišete li još uvijek pisma? Pošaljite ih Gradskoj knjižnici i osvojite nagradu


“Što je zapisano, to je i sačuvano” moto je natječaja “Pišem ti pismo” Gradske knjižnice Velika Gorica, koja i ove godine u suradnji s Hrvatskom poštom traži najbolja pisma u povodu Svjetskog dana pisanja pisama koji se obilježava 11. svibnja. Cilj natječaja je razvijanje pismenosti, ali i podsjećanje na pomalo zaboravljenu starinsku vještinu pisanja pisama.

“Pišite prema vlastitoj inspiraciji, o onome što vas muči, pišite onima kojima upravo, i možda samo, u pismu možete objasniti nešto. A ako vam inspiracija nikako ne dolazi, evo i našeg prijedloga ovogodišnje teme. Naime, ove godine obilježava se 550. obljetnica smrti Johannesa Gutenberga koji je izumio prvi europski tiskarski stroj te kojemu možemo zahvaliti nastanak prve tiskane knjige. Nakon njega, omogućeno je masovnije širenje pismenosti, znanje je postalo dostupnije, a jednom zapisano i tiskano u obliku knjige ostalo je sačuvano za generacije koje dolaze. Neka to budu inspirativne misli s kojima ćete krenuti u osvajanje nagrada”, kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Natječaj je otvoren do 30. travnja, a najbolja pisma u tri kategorije – naj pismo odraslih, naj srednjoškolsko pismo i naj dječje pismo, bit će i nagrađena knjigama i vrijednim filatelističkim materijalima.