Prijava

Vaša prijava

Gorica bez zastoja prema I HNL


Najteže je igrati utakmice gdje su bodovi unaprijed uknjiženi jer igrali su domaći davljenik i najozbilniji pretedent za 1. HNL – Gorica iz Velike Gorice. Gorica je dokazala da zna i može odigrati kvalitetno i takve utakmice. Da će biti teško, to se moglo predvidjeti. U prvom poluvremenu igralo se na sigurno bez ulaganja u ozbiljniji rizik jer premija (pobjeda) je bila izuzetno važna za jedne i druge. U taktičkom nadmudrivanju na sredini terena bilo je naizgled neizvesno ali dalo se naslutiti da su gosti jači taktički  i indvidualno. Ozbiljnijih prilika za pogotke bilo je malo, vrijedi izdvojiti tek dvije za Goricu. U 30. minuti tamnoputi Believe je iz slobodnjaka dobro gađao bliži lijevi donji kut ali Berković je uspio poklopiti opasnu loptu.

07.04.2018. Zagreb – Gorica sa važnim bodovima čvrsto drži direktan plasman u I HNL u svojim rukama. (foto: Nikica Topić/cityportal.hr)

Prije samog odlaska na odmor opasni brzanac Ojamaa s lijeve strane je ubacio na drugu vratnicu za Matoševićevu glavu ali Berković je opet bio na mjestu. Treneri Gorice Ivan Prelec i pomoćnik mu Damir Grlić na poluvremenu uradili su vrlo značajne izmjene mada mladi Zenko i Matošević nisu bili loši. Ušli su iskusni Matija Dvornekovič i Maslowski a igra je Gorice odmah postala sasvim neka druga priča. Igralo se tečnije, brže, okomitije i daleko konkretnije. Već u 51. minuti Atiemwen Iyayi Believe okomito je okrenuo dvojicu čuvara a onda sa 18 metara potegnuo precizan projektil u svoj lijevi kut neobranjivo za Berkovića i bilo je 0:1. Zasluženo. Napadi Gorice i dalje nisu jenjavali a onda je u 56. minuti sjevnula kontra Kustošije u režiji Lovrića koji je servirao Bjelanoviću zicer kojeg ovaj nije iskoristio. Kazna je odmah stigla dvije minute kasnije. Ojamaa je po tko zna koji put protutnjao lijevom stranom i nisko oštro ubacio a Victor Stelian Astafei izbliza skrenuo loptu u mrežu za više nego zasluženih 0:2.

07.04.2018. Zagreb – Gorica sa važnim bodovima čvrsto drži direktan plasman u I HNL u svojim rukama. (foto: Nikica Topić/cityportal.hr)

Činilo se tada da se Kustošiji ne piše dobro jer sjevale su smišljene kombinacije prema vrataru Berkoviću u valovima. Spomenimo tek Dvornekovićev bijeg u 61. minuti kada se probio do korner linije i zavrnuo, a Astafei je zakasnio dijelić sekunde da ubaci loptu s metar u nečuvana vrata. Netko je u gledalištu predvidio da će Gorica zabiti još dva ali dogodilo se neočekivano. U jednoj od rijetkih i neopasnih kontri domaćih vratar Gorice Kahlina neoprezno je i nepotrebno kontaktirao Bjelanovića koji je jurio prema lijevoj korner zastavici i onda pao na travu za čisti kazneni udarac. Bjelanović je sigurno i izveo udarac sa 11 metara za 1:2. U 88. minuti Dvorneković je opet pobjegao desnom stranom, a kada je malo iskosa došao pred Berkovića asistirao je Astafei kojeg je zaustavio vratar Kustošije. Matija je možda trebao sam zaključiti akciju ali lako je biti general nakon bitke. Na kraju pobjda Gorice je više nego zaslužena, a mogla je biti uvjerlivija ali i ovako je vrlo slatka. Proljeće 2018. u Velikoj Gorici neodoljivo miriše na 1. HNL, igra iz drugog poluvremena u Kustošiji pravi je sprej za vjeru u veliki optimizam.

KUSTOŠIJA-GORICA 1:2

ZAGREB Stadion Kustošije. Igrano 7. travnja 2018. od 15 sati. Gledatelja 400. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Pomoćnici: Dražen Pejić (Vukovar) i Ivan Lacović (Donji Miholjac). Četvrti sudac: Josip Lučić (Vinkovci). Delegat: Dalibor Kajinić (Požega). Kontrolor Suđenja: Zlatko Šimčić (Koprivnica).

STRIJELCI: 0:1-Believe (51), 0:2-Astafei (58), 1:2-Bjelanović (76-11m).

KUSTOŠIJA (4-4-2): Berković-Biškup, Pantalon, Pavković, Šimunić-Al Tharwan, Vragolović, Stanić, Lovrić (od 64. Sabolović)-Bjelanović, Lihić (od 18. Rašić-od 45. Burić).
TRENER: Nino Bule

HNK GORICA (4-3-3): Kahlina-Mtchedlishvili, Čagalj, Ljubisavljević, Špičić-Zenko (od 46. Maslowski), Marina, Believe (od 90. Krsnik)-Matošević (od 46. Dvorneković), Astafei, Ojamaa.
TRENER: Ivan Prelec

IGRAČ UTAKMICE: Atiemwen Iyayi Believe