Prijava

Vaša prijava

FOTO Plesni spektakl na Otvorenom kupu Hrvatske


Plesni klub Megablast je povodom svoje 25. godišnjice djelovanja i osnivanja Hrvatskog Show Dance saveza organizirao trodnevni (06. do 08. travnja) Otvoreni kup Hrvatske u stepu i umjetničkim plesovima u sportskoj dvorani Srednjih škola Velike Gorice. Prvog dana (petak, 6. travnja)  Kupa održana su natjecanja u stepu, u tri uzrasta (djeca, juniori i seniori) i u pet kategorija: pojedinačno, parovi, trio, grupe i formacije. Jučer (subota, 7. travnja) prije podne kompletno su okončana step natjecanja, a u ranim poslijepodnevnim i večernjim satima uslijedio je spektakularni nastavak Kupa.

 

Najbolji show dance klubovi iz Dubrovnika, Splita, Kraljevice, Zagreba i Velike Gorice bili su u sjajnoj formi i podarili su publici u dvorani ispunjenoj do posljednjeg mjesta, i više od toga, perfektne plesne izvedbe. Pojedine koreografije dječjih grupa odnosno formacija s akrobatsko-gimnastičkim elementima oduzimale su dah gledateljima koji su svoje oduševljenje iskazivali dugim pljeskom. Izvedbe juniorskih i seniorskih formacija su se približile izvedbama profesionalnih plesnih ansambala i njihove kreacije su već sada na razini koje zaslužuju reprezentativne pozornice.

Jučerašnji dan je po svojoj brojnosti, prema riječima Gordana Križaja, čelnog čovjeka PK Megablast, bio rekordan po posjeti, ali i po broju prijavljenih plesača. Klubovi su prijavili blizu 850 natjecatelja i kada se tome dodaju gledatelji onda se u dvoranu jučer natiskalo preko 1.500 osoba. Sva parkirna mjesta u širem luku oko dvorane bila su zauzeta. Netko reče, ”ljudi, ovo mi liči na ‘plesnu inavaziju’ na Veliku Goricu”!! Danas je posljednji dan Kupa, a u poslijepodnevnim i večernjim satima na programu su samo finalna natjecanja.

Galerija fotografija