Prijava

Vaša prijava

Gorička redateljica Romana Rožić sa svojim Nezavisnim kazališnim kolektivom napravila novu predstavu


Od čega je građen svemir i kako sve na ovom svijetu funkcionira, pitanja su kojima se bavi nova kazališna predstava “Božja čestica”, koja će svoju premijeru imati u srijedu, 11. travnja, u 18 sati u sportskoj dvorani goričkog Srednjoškolskog centra.

Kroz suočavanje dva lika – starogrčkog filozofa Demokrita i moderne atomske fizičarke, publika će na pomalo komičan način otkriti kako se kroz povijest, od starih Grka do danas, promišljalo o temeljnoj materiji od koje je građen cijeli svijet. Predstava se bavi povijesnim razvojem znanosti, fizike i filozofije prirode, pa je zamišljena i kao “obavezna dodatna nastava” srednjoškolcima.

“Božju česticu” napravio je Nezavisni kazališni kolektiv kojeg čine redateljica Romana Rožić te izvođači Ana Katulić i Tvrtko Kovačević. Scenografiju, zvuk i rasvjetu predstave nastalu prema istoimenom djelu nobelovca Leona Ledermana potpisuje Filip Borelli, a produkciju udruga METAR60.

“Želimo putem umjetnosti približiti fiziku, matematiku i filozofiju školskoj populaciji. To su predmeti koji su učenicima najteži i na koje roditelji najviše troše plaćajući dodatne instrukcije. Smatramo da se drukčijim, zabavnijim pristupom mogu ovi predmeti objasniti i senzibilizirati mlade za znanost”, ispričala je redateljica Romana Rožić.