Prijava

Vaša prijava

Najjača košarkaška liga na svijetu ulazi u najuzbudljiviji dio sezone


Najjača košarkaška liga na svijetu, američko-kanadska NBA liga, ulazi u najuzbudljiviji dio sezone. Nakon ukupno 82 utakmice koje će odigrati svaka od 30 ekipa, koliko se ukupno natječe, po 8 najboljih iz istočne i zapadne konferencije će se plasirati u Play off.

Ako uzmemo u obzir dosadašnji regularni dio sezone, sasvim sigurno je da ekipa Houston Rocketsa, koja ima najbolji odnos pobjeda i poraza i koja ulazi u razigravanje s prednosti domaćeg terena u odnosu na ostale ekipe, predstavlja glavnog favorita. Ono što svakako može biti minus za ovu ekipu, predvođenu najboljim strijelcem James Hardenom, je činjenica da oni nemaju veliko iskustvo igranja Play off utakmica. Osobito se to odnosi na samu završnicu, gdje faktor iskustva igra veoma bitnu ulogu u konačnom ishodu. Ono što nema Houston u velikoj mjeri imaju aktualni prvaci predvođenim All Star triom (Curry, Thompson, Durant) koji  znaju kako i na koji način osvajati titule prvaka.

Situacija će biti oštra i svaki nedostatak jednog tima je prednost suparničkom timu, jer će se oni svaki propust itekako okrenuti u svoju korist. Favorita je mnogo, a na čijoj strani će biti sreća, još uvijek je neizvjesno. Sreća za osobe koje sudjeluju u sportskom klađenju bit će na strani onih koji budu redovito pratili novosti s terena, i kvote na kladionicama te preuzimali savjete sa sajta za sportsko klađenje.

Iz zapadne konferencije od favorita možemo izdvojiti mladu i veoma brzu ekipu Portlanda, koja je donijela velike probleme svim ekipama pa će tako zasigurno biti i u Play offu. Uvijek neugodni Oklahoma City i San Antonio će ove godine svoju priliku čekati iz sjenke.

Što se tiče istočne konferencije, najbolje pozicije pred razigravanje su osigurale pomalo iznenađujuće ekipe Toronta i Bostona. Za one koji su bolji poznavaoci ovog sporta ovo i nije iznenađenje s obzirom na uigranost i ovalitet spomenutih ekipa. Svakako da svoju šansu vide i Cleveland Cavalersi, predvođeni vjerojatno i najboljim košarkašem na svijetu u ovom trenutku. Le Bron James će pokušati donijeti svome rodnom gradu još jednu titulu i tako svoj osobni saldo poboljšati i približiti se onim najboljim košarkašima svih vremena. Bez svojih šansi nisu ni mlada ekipa Philadelphije, kao i uvijek dobri i konstantni sastavi Indiane i Washingtona, iako će im za najveći tron trebati dosta znanja ali i sportske sreće.

 


20. uzastopna pobjeda seniora!