Prijava

Vaša prijava

Padale ostavke u Kurilovcu: Otišli predsjednik i sportski direktor


Gledajući sa strane, nakon domaće pobjede 4-0 protiv Vrbovca u domu NK Kurilovca sve je izgledalo kao da se, tjedan dana poslije posrnuća kod Vinogradara, stvari vraćaju u normalni, pobjednički kolosjek. Međutim, večer i noć ponudili su veliko iznenađenje. Barem za one koji nisu bili “unutra”, koji nisu znali što se događa.
Dakle, sportski direktor Darko Janječić, popularni Žica, podnio je ostavku na svoju funkciju, a odmah za njim to je učinio i predsjednik kluba Daniel Gorenc.
– Odlazim iz obiteljskih razloga. Znate, ja sam otac četvero djece, imam dvije firme i jednostavno više ne stignem sve to iskombinirati. Eto, to su razlozi – kratak je bio sad već bivši predsjednik Kurilovca.
Pokušali smo, naravno, doznati i krije li se iza cijele ove priče još nešto, jer odlazak je naprasan i u neobičnom trenutku, u završnici sezone, no Gorenc nije želio ulaziti u detalje. Tek je rekao ovo:
– Obožavam nogomet i želim u njemu uživati. Otići na utakmicu opušteno, s prijateljima, popiti pivo, proslaviti pobjedu ili tugovati zbog poraza našega kluba. Kažem, želim da mi nogomet bude užitak. Trenutačno više nije tako i bolje je da odem.
I to je, službeno, to. Neslužbeno, u razgovorima s ljudima koji su bliski klubu, koji znaju nešto više, doznali smo kako je predsjednik već neko vrijeme razmišljao o odlasku zbog “nekih stvari unutar kluba”. Kap je prelila čašu nakon što je otišao sportski direktor kojeg Gorenc iznimno cijeni.
– Zbog poslovnih i obiteljskih obveza više nisam u mogućnosti obavljati ovu funkciju. Uživao sam ove dvije godine u Kurilovcu i želim klubu svu sreću u budućnosti – riječi su kojima se Darko Janječić oprostio od kluba u kojem je ostavio dubok trag.
U njegovoj eri klub je napravio lijep iskorak, došao do vrha trećeligaškog društva, s ozbiljnim pogledom prema drugoj ligi. Plan je bio da Gorica uđe u prvu ligu, da suradnja između dvaju kluba dođe na visoku razinu i da zatim Kurilovčani napadnu drugi razred hrvatskog nogometa. Sad, nakon odlaska Janječića i Gorenca, koji je tek nekoliko mjeseci bio na čelu kluba, ali tri godine dio Uprave, ostaje samo nadati se da se po tom pitanje neće previše mijenjati. No to ćemo saznati vrlo brzo. Zasad znamo samo da obojica, kako kažu, odlaze zbog posla i obitelji, ali i da će Kurilovec morati pronaći nove ljude za ove dvije funkcije.
– Veliki je to problem, teško je privući mlade ljude da se uključe, aktiviraju oko kluba. I svake godine to je sve teže – govorio nam je nedavno Vlado Stepanić, alfa i omega kurilovečkoga kluba.
Dvojicu mladih i sposobnih u Kurilovcu su, eto, izgubili, one koji su ostali čeka velik i težak posao – pronaći nasljednike koji će u najmanju ruku nastaviti jednako uspješno.


A sad … Turopoljsko Jurjevo u Lukavcu

Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana