Prijava

Vaša prijava

Dean Klafurić ekskluzivno: ‘S Legijom idem po prvenstvo i Kup, ali pratit ću i svaki korak moje Gorice!’


Na zaslonu mobitela pisalo je “Poljska”, a to je moglo značiti samo jedno. Dean Klafurić, naš Klaf, dobio dozvolu da se prvi put službeno obrati javnosti nakon što je postao trener velike Legije.
– Evo me, javljam se kao što sam obećao – sa smiješkom je kazao Klaf, jedan od najboljih tipova koje ćete sresti u svijetu sporta.
Prošla mi je odmah kroz glavu scena kako jednom vrućeg ljetnog dana, u kolovozu prošle godine, sjedimo u jednom goričkom kafiću i do u detalja analiziramo razloge dolaska klupu Gorice, razgovaramo što ga sve čeka, kakvi su planovi za budućnost… A danas, malo više od osam mjeseci poslije, razgovaram s trenerom najvećeg poljskoga kluba, europske nogometne institucije, kluba čiji su navijači proglašeni najboljima u Europi.
– Uh, to moraš vidjeti… Ljudi na tribinama ne staju ni sekunde. Ne može se to ni prepričati, baš moraš doživjeti – govori Klaf pa kreće na onaj službeni dio.
– Kao što je poznato, u rujnu sam potpisao ugovor s Legijom do kraja sezone. Taj sam posao od početka doživljavao kao veliki izazov, jer Legia je zaista velik klub s europskim ambicijama. Obavljao sam posao asistenta Romea Jozaka i to je za mene bilo jako vrijedno iskustvo – kazao je Klafurić pa nastavio:
– Nakon posljednje utakmice, poraza od Zaglebieja, čelnici kluba ponudili su mi da do kraja sezone vodim momčad kao prvi trener. Pristao sam na to i naravno da ću kao profesionalac napraviti sve što je u mojoj moći da ispunim očekivanja kluba. Naravno da mi je ovo velika čast, ali prije svega na ovo gledam kao na zadatak. Ciljevi su jasni, to su obrana naslova prvaka i osvajanje Kupa, a ja znam vrijednosti naših igrača i vjerujem da to možemo i ostvariti.

Hrki u gostima, a stiže i predsjednik
Trenutačna situacija kaže da je Legia druga na tablici, s bodom manje od vodeće Lecha, čiji je trener također Hrvat, Nenad Bjelica. Do kraja je još šest kola, u igri je 18 bodova, što znači da je sve moguće. Također, već u srijedu Klafa i njegove “legionare” čeka uzvratna utakmica polufinala Kupa, bit će to debi našeg Deana u ulozi glavnog trenera…
– Jako mi je drago što ovih dana vidim da me moj grad, moje Turopolje, nije zaboravilo. Također, hvala i svima iz HNK Gorice, moga kluba, i ovako na daljinu oni podupiru mene, kao i ja njih. Evo, predsjednik Nenad Črnko i trener Ivan Prelec, moj kolega i veliki prijatelj, pričali su jako lijepo o meni za poljske medije, hvala im i na tome – rekao je Klafurić pa dodao:
– Obećao mi je predsjednik Črnko da će mi doći u Varšavu na finale Kupa! Naravno, prvo se moramo plasirati u finale, u što duboko vjerujem. Bio mi je nedavno u gostima i Dubravko Hrkovac, moj kapetan iz rane faze karijere. Uživali smo u druženju, pokazao sam mu i koliko je Legia velik klub, vidio je gdje živim i radim… Baš je bilo jako lijepo.
I sam sebi se Dean nasmije kad za Varšavu kaže “doma”, ali tako to ide u svijetu profesionalnog nogometa. Barem još sedam utakmica, s ulaskom u finale i osam, Legia i Varšava bit će njegov dom. S lijepom šansom da ta priča potraje i kudikamo duže, u što duboko vjerujemo. Čovjek koji je toliko predan nogometu, toliko vrijedan i sistematičan, teško može razočarati. I, vjerujte, neće razočarati.

Srce uz Goricu i Udarnik. Da, Udarnik…
Jedino malo razočaranje leži u činjenici da do kraja sezone neće moći doletjeti u svoju Veliku Goricu. Često je ove sezone “bježao” kući na dan, dva, ali do kraja sezone za to neće biti vremena. Pa će lov Gorice na prvu ligu pratiti izdaleka.
– Sve pratim, naravno, totalno sam ‘unutra’. Stalno se čujem s trenerom Prelecom, tako da sam zaista dobro upućen u sve. I jako sam sretan zbog svega što vidim. Zbog rezultata, ali i zbog reflektora koji konačno stižu. Stvarno se nadam da će Gorica uspjeti. Ma što nadam, siguran sam da će uspjeti! – optimističan je Klaf.
Ostvari li Gorica svoj cilj, bit će to dobrim dijelom i njegova zasluga. On je formirao momčad prošlog ljeta, on je poveo Goricu na pohod prema vrhu, a zatim prepustio kormilo frendu Prelecu. I ostao uz svoj klub. Točnije, sve svoje klubove.
– Pratim i Udarnik, naravno, znam i što se tamo događa – kazao je Klaf.
– Misliš Kurilovec? – pokušali smo ga ispraviti.
– Samo ti napiši Udarnik… – nasmijao se za kraj najuspješniji nogometni trener kojeg je Turopolje ikad imalo.
Argumenti za takvu tvrdnju? Pa čovjek vodi giganta kao što je Legia, treba li tome što dodati… Osim možda da se nadamo da će uskoro dobiti ozbiljnoga konkurenta u toj kategoriji. I neka mu ime bude Ivan Prelec, čovjek koji je uveo Goricu u prvu ligu. To bi, budite uvjereni, Klafa razveselilo jednako kao i osvajanje poljskog prvenstva i Kupa