Prijava

Vaša prijava

Naftalan strancima sve privlačniji


Predstavnici stranih touroperatora i agencija za zdravstveni turizam iz Njemačke, Švedske, Švicarske, Austrije, Litve, Rusije i Češke posjetili su Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić Gradu, gdje su izrazili veliki interes za naftalansko liječenje pacijenata s psorijazom.

Zahvaljujući naftalanoterapiji, Specijalna bolnica Naftalan prepoznata je posebno u skandinavskim zemljama i Rusiji. Pacijenti iz Danske, Norveške i Finske sve češće dolaze u Naftalan na liječenje psorijaze, a posjet predstavnika agencija specijaliziranih za zdravstveni turizam iz čak sedam zemalja otvara vrata Naftalana još većem broju turista.

Ruski turistički predstavnici smatraju kako se može očekivati povećanje broja pacijenata iz te zemlje, koji su već neko vrijeme gosti Naftalana. Istovremeno, predstavnici njemačkih touroperatora zainteresirani su započeti suradnju s Naftalanom.

Boljem pozicioniranju Naftalana na području zdravstvenog turizma pridonijeti će investicija od 53 milijuna kuna u izgradnju kompleksa vanjskih i unutarnjih bazena, nove kuhinje, restorana, dvorane za medicinsku gimnastiku te polivalentne dvorane. Završetak radova i otvorenje kompleksa bazena očekuje se početkom 2019. godine.

Inače, Specijalna bolnica Naftalan je jedina bolnica ovakve vrste u Europi koja već 25 godina koristi zemno mineralno ulje, naftalan u terapiji kožnih bolesti, posebice psorijaze i neurodermatitisa, ali i upalnih procesa u zglobovima te rehabilitacija nakon operativnih zahvata. Ovaj ljekoviti činitelj dobiva se destilacijom naftenske nafte koja se može pronaći jedino u Ivanić-Gradu i Azerbajdžanu.