Prijava

Vaša prijava

FOTO Poraz Lukavca nakon osam mjeseci


Lukavec je nakon 8 mjeseci bez poraza u prvenstvu izgubio na domaćem terenu od Dinama iz Jakovlja i ovaj tek drugi prvenstveni poraz mogao bi značiti i gubitak vodeće pozicije na ljestvici, ako Bistra doma u današnjoj utakmici pobijedi Laduč. Gosti iz Jakovlja su se od početka postavili kao momčad koja je bila spremna odigrati otvoreno i napadački. Vratar domaćih Luter spasio je svoju mrežu već u 7. minuti nakon udarca Brazilca Pinheira. Uslijedile su još tri obećavajuće akcije gostiju u kojima je domaća obrana ‘plivala’, sreća je spasila Lukavčane.

Od polovice prvog poluvremena momčad domaćina uspostavila je ravnotežu i konkretnije zaprijetila. Udarac Peršina vratar Pilski je odbio u gredu, a slobodnjak Borkovića je zamalo promašio okvir vrata. Najzreliju prigodu Lukavec nije iskoristio u 45. minuti kada se nisu najbolje snašli u gužvi nakon kornera i vratar gostiju s(p)retno je spasio svoju mrežu.

Mladi vratar Luter u 51. minuti sjajnom paradom zaustavlja zicer Jukića, a u 53. brani udarac glavom Vrabeca iz blizine. Gosti su u 70. izigrali lijevu stranu obrane domaćih, hitri Pinheiro bio je prebrz za svog čuvara i rutinirano je pored istrčalog vratara pogodio dijagonalom donji kut za Dinamovo vodstvo. Domaći su žestoko prosvjedovali zbog (navodnog) zaleđa strijelca, a nešto kasnije trener Mioković je, na intervenciju pomoćne sutkinje, vjerojatno zbog nesportskog ponašanja, udaljen s igrališta.

Sva nastojanja domaćih da izjednače bila su bezuspješna, dvije najzrelije šanse propustio je Skorin u 75. (udaracem glavom iz blizine poslao je loptu preko grede) i u sudačkoj nadoknadi (90.+5) kada je s peterca u padu glavom plasirao loptu za efektnu paradu vratara Pilskog.

Galerija fotografija

Jedinstvena županijska nogometna liga – 22. kolo

NK Lukavec – NK Dinamo (Jakovlje) 0:1 (0:0)

Lukavec. Igralište ŠRC Lukavec. Gledatelja 150. Subota, 21.04.2018., 17 sati. Sutkinja: Marija Čunović (Gornja Zdenčina). Pomoćnici: Lucija Sakoman (Zagreb) i Marko Gvozdanović (Jastrebarsko). Delegat: Slavko Ivanec (Sveta Nedjelja). Strijelac: 0:1 – Pinheiro (70).

LUKAVEC: Luter, M. Grdenić, Britvec, Mihanović, Peršin, L. Borković, Skorin, Maslač, Augustić, I. Hladni, Tuka. Trener: Siniša Mioković.

DINAMO (J): Pilski, Škrlin Batina (cap), Petir, Bjelobradić, Malić, Vrabec (od 81. Frkanec), Vidaković, Piškor (od 87. Pirički), Konjevod (od 85. Heric), Jukić, Pinheiro. Trener: Davor Debogović.