Prijava

Vaša prijava

FOTO Evo kako su Mičevčani organizirali manifestaciju ‘Dobro došli mili gosti!’


Likovna kolonija, prezentacija pretvorbe toplinske u električnu energiju, sportske igre djece i roditelja, nogometni derbi, vojne vještine, izložba i degustacija kolača, izložba ratnih fotografija – sve to jučer je bilo predstavljeno na jednome mjestu – ispred škole u Mičevcu, na manifestaciji ‘Dobro došli mili gosti!‘ U kulturno-zabavnom programu nastupili su KUD-ovi Mičevec, Sv. Križ Začrtje, Turopoljska tradicija i Rakov potok.

“2018. godine slavimo godinu kulturne baštine Europske unije. Zbog toga smo ovogodišnje Jurjevo prilagodili tako da u ovom danu uživaju sve udruge koje djeluju u Mičevcu i svi naši sugrađani. U crkvi sv. Benedikta postavljena je izložba Benediktinci i stvaranje europske baštine. U sklopu manifestacije DVD Mičevec prikazao je spašavanje stanovništva u slučaju poplava”, kazao je organizator i predsjednik KUD-a Mičevec Vladimir Štarkelj.

Likovni umjetnici, njih 14, sudjelovali su u Likovnoj koloniji, a među njima i Mičevčanka Marija Radujković Jooste, cijenjena svjetska akademska slikarica i povratnica iz Afrike, koja se ističe svojim osebujnim stilom izražavanja.

“Na slici sam predstavila mičevečku nošnju i djevojku koja ju s ponosom nosi. Iza nje je naš prekrasni krajolik i tradicionalna drvena kuća”, rekla je Marija.

Nakon paljenja krijesa nastupio je dječji tamburaški orkestar KUD-a Mičevec, nakon čega je počela dramska predstava ‘Poštene žene‘, Amaterskog dramskog kazališta Sv. Križ Začrtje.

Galerija fotografija: