Prijava

Vaša prijava

FOTO Lazina Čička pripremila najbolju kotlovinu na Turopoljskom Jurjevu


Blagdan sv. Jurja, Jurjevo, s posebnim se štovanjem slavi u Turopolju, a ove godine organizirano je 26. izdanje ove manifestacije. Danas je na prostoru kod starog grada Lukavca Turopoljsko Jurjevo otvoreno izložbom konja i kočija u 10 sati u organizaciji Udruge uzgajivača konja Hrvatski posavec ”Turopolje”, a u isto vrijeme startalo je i ‘2. svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine’ u organizaciji Rotary Cluba Velika Gorica.

Za naslov najboljeg u pripremanju kotlovine natjecalo se 16 ekipa, a sve kotlovine kušao je i ocjenjivao majstor kulinarstva Špiček iliti ‘gospodin iz Jablanovca’, kako ga je nazvao voditelj programa Mirko Fodor. Majstor Špiček pohvalio je sve proizvode, podijelio je nekoliko savjeta da bi finalni proizvodi bili ubuduće još bolji i onda obznanio tri prvoplasirana. Pobjednik u pripremanju kotlovine je DVD Lazina Čička, na drugo mjesto se plasirala ekipa Harmice, a brončano odličje uručeno je mladim rotarijancima, ekipi Rotaract Club Velika Gorica.

Nakon Turopoljskog ručka nastavljen je cjelodnevni kulturno-umjetnički program koji će u večernjim satima biti obilježen velikim jurjevskim krijesom i koncertom Miroslava Škore.

Galerija fotografija