Prijava

Vaša prijava

Od danas u Gradskoj knjižnici možete posuditi mikroračunala


Od danas u Gradskoj knjižnici Velika Gorica možete posuđivati Micro:bitove. Nastavak je to priče koja je krenula donacijom 60 uređaja od strane Instituta za razvoj i inovativnost mladih. Riječ je o zanimljivim edukacijskim mikroračunalima, namijenjenima prvenstveno djeci, koja pomoću njih vrlo jednostavno mogu usvajati osnove programiranja, elektrotehnike te digitalne pismenosti općenito.

“Jednostavnim naredbama izvedenim kroz grafički programski jezik, djeca, ali i svi ostali, vrlo brzo mogu usvojiti osnove programiranja i programskog razmišljanja. Budući da je bogato opremljen različitim funkcijama i senzorima, uređaj je moguće, već uz nekoliko klikova mišem transformirati u kompas, termometar, mjerač nagiba ili na primjer glazbeni instrument. Mogućnosti koje nudi čine se nepresušne, a budući da je sav potreban instrukcijski materijal na hrvatskom jeziku dostupan na internetu. Za rad s Micro:bitom potrebno je samo slobodno vrijeme i volja, ističu iz knjižnice.

A kako bi se znali njima služiti u Gradskoj će knjižnici biti održana i radionica za djecu. Micro:bitove biti će moguće posuđivati na dječjem odjelu Gradske knjižnice te u Područnoj knjižnici Galženica.