Prijava

Vaša prijava

Na „Buđenju“ u dva dana nastupilo 89 solista i komornih sastava


Jučer je završilo dvodnevno školsko natjecanje učenika Umjetničke škole Franje Lučića. Natjecanje pod nazivom „Buđenje“ okupilo je 89 solista i komornih sastava, koji su se natjecali u šest disciplina i četiri starosne kategorije.

„Bilo je u ta dva dana niz lijepih nastupa, od onih najmlađih, pa sve do učenika pred svršetkom srednjeg obrazovanja, no bila je to i prigoda za druženje, upoznavanje, slušanje i bodrenje i stvaranje nove razine međusobnog uvažavanja učenika različite dobi i različitih glazbeničkih specijalnosti“, rekao je ravnatelj Borut Vidošević.

Najbolji iz svake discipline nastupit će u idući četvrtak na Završnom koncertu natjecanja u dvorani Galženica. Završni koncert nije tek revija najboljih. Objedinjeni ocjenjivački sudovi svih disciplina tom će prilikom, na osnovu nastupa u redovnom tijeku natjecanja i nastupa na Završnom koncertu, odlučiti o dobitniku Grand prix-a, odnosno ukupnom pobjedniku cijelog natjecanja.

„Publika će svojim glasovima odabrati kome će od izvođača dodijeliti Nagradu publike. Uz svečanu podjelu nagrada i priznanja ispratit ćemo ovogodišnje natjecanje, vjerujući da će već sljedećega puta biti još veće i uspješnije“, dodao je ravnatelj.