Prijava

Vaša prijava

Isprobajte simulator MIG-a 21 na AIRVG2018


Još su tri dana preostala do drugog izdanja velikogoričkog aeromitinga AIRVG2018. Posjetitelji će i ove godine moći uživati u zanimljivom letačkom i izložbenom programu.

„Svi gosti AIRVG-a moći će pogledati popularnu „Kockicu“, MIG-21 dvosjed poznat po svojim kockicama, pokazat ćemo i jednosjed MIG-21 BIS, školski helikopter Bell, Kiowu Warriora, školski avion Zlin, a sve će se to moći vidjeti na zemlji. Posjetitelji će moći vidjeti i isprobati simulator letenja borbenog zrakoplova MIG-21. Aeromiting će otvoriti padobranci koji će iskočiti iz helikoptera, nakon toga slijedi 15-minutni program MIG-a-21 te 25-minutni program Akro grupe ‘Krila Oluje’“, rekao je brigadir Stanko Hrženjak.

16.05.2018. Velika Gorica – Konferencija za medije AIRVG2018. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

U prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra bit će postavljeno čak 40-tak zrakoplova, a domaćin će otvoriti i svoje hangare kako bi građani mogli zaviriti u svijet održavanja zrakoplova. Tako će se moći razgledati Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802 te helikopter Mi-171Sh.

„Veliko nam je zadovoljstvo sudjelovati u ovom projektu. Osima naše primarne zadaće održavanja civilnih i vojnih zrakoplova, jedan od primarnih ciljeva našeg trgovačkog društva je i promocija zrakoplovstva. Htio bih zahvaliti Gradu Velikoj Gorici na jednoj ovakvoj manifestaciji“, istaknuo je predsjednik Uprave ZTC-a Ivica Grebenar.

16.05.2018. Velika Gorica – Konferencija za medije AIRVG2018. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Svoju privrženost zrakoplovstvu Grad Velika Gorica pokazao je još 2016. godine potpisivanjem „Povelje prijateljstva“ sa subjektima zrakoplovnih djelatnosti koji djeluju na području grada. Uz Grad Veliku Goricu, potpisali su je i Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Međunarodna zračna luka Zagreb, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno-tehnički centar, Veleučilište Velika Gorica, Zrakoplovno tehnička škola Rudolfa Perešina, Turistička zajednica Velike Gorice, Aeroklub Velika Gorica i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana.

„Mi doista potvrđujemo da jesmo grad zrakoplovstva. Velika Gorica se razvija uz zrakoplovstvo i prilagođava se njemu, koristeći sve njegove benefite. Sada ovdje možete vidjeti nekoliko logističkih distributivnih centara, od jako velikog interesa kako za Republiku Hrvatsku tako i za našu Veliku Goricu te Zagrebačku županiju, kao što su Hrvatska pošta, Atlantic grupa i ostali koji nam dolaze u naš grad. Sve to daje nam veliku šansu u razvoju naše Velike Gorice“, poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

16.05.2018. Velika Gorica – Konferencija za medije AIRVG2018. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Planirate li za vikend posjetiti aeromiting AIRVG 2018, organizatori su i ove godine osigurali besplatni autobusni prijevoz. Posebna linija Autoturista prometovat će u subotu od 10 do 20 sati, a autobusi će polaziti sa stajališta svakih pola sata. Aeromiting se otvara u 11 sati.


5. mjesečno druženje volontera

Dođite na dan otvorenih vrata u ponedjeljak 29. travnja