Prijava

Vaša prijava

Dinamična javna tribina kao uvod u sutrašnji AIRVG 2018


Kao jedan od potpisnika Povelje Velika Gorica- grad zrakoplovstva te kao uvod u sutrašnji AIRVG, Veleučilište Velika Gorica organiziralo je javnu tribinu pod nazivom „Hrvatska i zrakoplovstvo jučer, danas, sutra“.

„Namjera nam je bila da vidimo koje je sadašnje stanje zrakoplovstva, no i budući izazovi s kojima ćemo se susresti, kako i na koji način se pripremiti te koji su to zahtjevi i u civilnom i ratnom zrakoplovstvu koje moramo postići da postignemo bolji rezultat i da Grad stvarno postane grad zrakoplovstva.“, kazao je dekan Veleučilišta Ivan Toth.

Na tribinu su stigli predstavnici Hrvatskoj ratnog zrakoplovstva, Hrvatskog generalskog zbora, Međunarodne zračne luke Zagreb, Croatia Airlinesa, Zrakoplovno –tehničkog centra, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, Fakulteta prometnih znanosti te drugi uzvanici koji su pitanjima i prezentacijama potpomogli raspravi i dinamičnoj atmosferi.

18.05.2018. Tribina VVG “Hrvatsko zrakoplovstvo jučer, danas, sutra”. Foto: Ivana Kovačević/Cityportal.hr

„Ja moram priznati da sam imao strah u početku hoćemo li se moći okupiti u ovom broju, no puno hvala. Ovo izuzetno puno znači ne samo za Grad Veliku Goricu i za Veleučilište, nego i za tradiciju i za poboljšanje sustava te razvoj zrakoplovstva u Hrvatskoj.“, poručio je svima prisutnima dekan Toth.

Najveći interes privukla je prezentacija pukovnika Željka Ninića, zapovjednika 91. zrakoplovne baze koji je preko vlastitog iskustva opisao koristi i kvalitete borbenog aviona 4. generacije, zrakoplova  F-16 iz Izraela.

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije, Domagoj Ilečić izrazio je zadovoljstvo: „Vjerujem da će ova tribina biti dodana vrijednost manifestaciji AIRVG, no i suradnji i razvoju zrakoplovstva na području Velike Gorice. Htio bih izraziti želju da ovo postane jedna tradicija i da se Zrakoplovni dan proširi u Zrakoplovne dane jer potencijala i prilika definitivno ima.“

18.05.2018. Tribina VVG “Hrvatsko zrakoplovstvo jučer, danas, sutra”. Foto: Ivana Kovačević/Cityportal.hr

Zanimanje za ovu temu je vidljivo, a svi zainteresirani to mogu doživjeti sutra od 11 sati kroz zanimljiv letački i izložbeni program na još jednom velikogoričkom aeromitingu na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra.


Slušajte nas u "Zvonjalici"

VG BRASS slavi punoljetnost uz vodeće svjetske trubače