Prijava

Vaša prijava

Mali mladečki i bosonoge seke OSS-a Buševec oduševile publiku


Dom kulture u Buševcu bio je popunjen do zadnjeg mjesta, a ponosnim roditeljima i gostima koji nisu pronašli prazan stolac nije smetalo stajati dulje od sat vremena. Sve to zbog onih najmlađih koji su današnjim koncertom pokazali kako budućnost Ogranka seljačke sloge Buševec leži u dobrim rukama. Malo se folklornih društava može pohvaliti da im dječje sekcije uspijevaju realizirati samostalni koncert, a Buševčani to uspješno rade već treću godinu za redom.

Oko 150 djece podijeljeno u četiri različite dobne skupine izvelo je 9 koreografija iz raznih krajeva Hrvatske, a neke od njih su „Mali mladečki“ Turopolje, „Mi smo seke bosonoge“ Brodsko Posavlje, „Dvoje milih, dvoje dragih“ Slavonija, „Kolovođo de kolo povedi“ Baranja i druge.

„U principu cijele godine radimo koreografije i vježbamo. Trudimo se svake godine u svakoj grupi napraviti jednu novu točku, tako da na koncertu svaka grupa izvodi dvije- jednu novu i jednu staru.“, poručila je voditeljica triju dječjih sekcija OSS Buševec Maja Kovačević, dok najmanju E grupu podučava Petra Medved.

Osim plesača, na koncertu su se predstavili i Tamburaški pomladak 1 i 2 koje uvježbava Mario Sorić.

20.05.2018. Koncert dječjih plesnih skupina OSS-a Buševec. Foto: Ivana Kovačević / cityportal.hr

Djeca su pokazala uigranost, folklorni stav i uvježbane plesne korake, no publici je najviše osmijeha izmamila pokoja greškica onih koji još ne idu ni u školu, a voljom i upornosti pokazuju ljubav prema plesu i pjesmi.

„Ja sam uvijek ponosna na svoju djecu. Oni su tu uložili jako puno truda i jako puno vremena. To definitivno nije produkt samo mog rada kao voditelja jer bez njihovog zalaganja ovog ničeg ne bi bilo. Na kraju krajeva, ja to pripremim, no oni su ti koji sve to otplešu.“, pohvalila ih je voditeljica.


Novi trofej za mlade Goričane!!!