Prijava

Vaša prijava

FOTO HNK Gorica okrunjena u Zagrebu, fešta u Gorici


Drugoligaška sezona 2017./2018. završena je jučer utakmicom između GNK Dinamo II i novog prvoligaša HNK Gorica. Na Stadionu Hitrec-Kacian zagrebačka momčad bila je bolja tijekom većeg dijela susreta i zasluženo pobijedila. Minimalna pobjeda dinamovaca nije imala nikakvog utjecaja na konačni poredak, jer je Gorica već prije posljednjeg kola osigurala konačnu pobjedu i prvoligaški status, a ‘plavi’ su ostali na 3. mjestu.
Dinamo je u prvom poluvremenu imao više od igre i dvije velike prigode. Božić je u 14. minuti s dvadesetak metara pogodio vratnicu, a u 20. je ubačaj Lisakovicha volejem zahvatio Plantak i prebacio gredu. Na suprotnoj strani veliku šansu za vodstvo prokockao je Zenko u 32. minuti kada je idealni centaršut Ojamae poslao iznad grede Dinamovih vrata.

Nakon odmora Goričani su konkretnije napadali i u 66. projektil Maslowskog je za nekoliko centimetara otišao iznad grede. Domaćin je u završnici pojačao pritisak i u 75. minuti došao u vodstvo. Opet je Lisakovich dubinskom loptom poslužio Miklića koji je u padu pored stopera i vratara poslao loptu u donji kut za ipak zasluženih 1:0.

Na kraju utakmice kapetanu Gorice Hrvoju Jančetiću pehar za osvojeno prvo mjesto uručio je Marijan Kustić, direktor za infrastrukturu i razvoj HNS-a. Nenad Črnko, član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik HNK Gorica, Ivica Šparovec, povjerenik za 2. HNL i Darko Cvitković, tehnički tajnik 2. HNL, predali su medalje igračima Gorice i stručnom stožeru.

Slavlje igrača i stručnog stožera te kompletne klupske logistike nastavljeno je odmah pri povratku iz Zagreba na Gradskom stadionu uz tamburaše, iće i piće.

Galerija fotografija

Druga HNL – 33. kolo

GNK Dinamo II – HNK Gorica 1:0 (0:0)

Zagreb. Stadion Hitrec-Kacian. Gledatelja 400. Nedjelja, 20.05.2018., 17:30 sati. Sudac: Marino Majstrović. Pomoćnici: Alen Jakšić i Vice Vidović (svi Split). Četvrti sudac: Željko Frković (Gospić). Delegat: Krunoslav Hoffer (Nova Gradiška). Strijelac: 1:0 – Miklić (75.).

DINAMO II: Horkaš, Perković, Čabraja, Muhar, Stolnik, Gabriel, Lisakovich (od 76. Kapitanović), Plantak, Miklić (od 79. Gogić), Đurasek (od 85. Anić), Božić. Trener: Igor Jovičević.

GORICA: Kahlina, Krizmanić, Čagalj, Smoljo, Ojamaa, Šipoš (od 46. Astafei), Zenko (od 60. Jančetić), Mtchedlishvili, Maslowski, Marina (od 75. Dvorneković), Špičić. Trener: Ivan Prelec.