Prijava

Vaša prijava

U nedjelju 5. Buševska biciklijada


Ljubitelji biciklizma u nedjelju će doći na svoje. Udruga Moj Buševec organizira peto izdanje Buševske biciklijade. Biciklisti će se moći natjecati u tri utrke ili sudjelovati u rekreativnoj vožnji. Natjecateljski dio organizira Biciklistički klub „Sljeme“, a vozit će se po Turopolju, Vukomeričkim goricama i Pokuplju.

Rekreativna vožnja starta u 15 sati s Trga Seljačke sloge u Buševcu, a kolona će zatim krenuti prema Turopolju, Rakitovcu, Kučama, Gornjem Podotočju do Vukovine, gdje predviđen odmor i pripremljena okrjepa za sudionike. Nakon odmora karavana se istim putem vraća prema cilju u Buševcu. Ukupna dužina staze iznosi 20 kilometara.

„Za rekreativnu vožnju nemamo kotizaciju i priključiti se mogu svi. Prvih 100 biciklista na poklon će dobiti majicu 5. Buševske biciklijade“, rekao nam je Danijel Rožić, predsjednik Udruge “Moj Buševec”.

Natjecateljski dio počinje već u 11 sati, a tada kreće i program koji su pripremili organizatori. Najavljene su nagradne igre i zabavni sadržaji za najmlađe, a održat će se i tombola u kojoj je glavna nagrada bicikl. Nakon biciklističkog dijela, posjetitelji će moći uživati u druženju, a za podgrijavanje atmosfere zadužena je grupa Zakon Šutnje.