Prijava

Vaša prijava

Kurilovec u silaznoj putanji


Svojedobno smo pisali da se odlazak sportskog direktora Darka Janječića, predsjednika Daniela Gorenca a kasnije i pomoćnog trenera Jurice Šimira iz trećeligaša Kurilovca, nije reflektirao na učinak momčadi i struke. Kasnije se ispostavilo da to baš i nije sasvim točno, što je na nedavnoj utakmici protiv Dubrave Tim Kabela primijetio i jedan stalni kibic i navijač negdašnjeg Udarnika i sada Kurilovca.

“Nije to više to. Mora se priznati da je Darko Janječić svojim entuzijazmom, vedrinom, optimizmom, stalnom prisutnošću te brigom i djelovanjem oko momčadi i struke širio zaraznu mobilnost i vjeru u snagu i mogućnosti igrača. Velika je šteta što sve nije ostalo kako je bilo minule jeseni”– kazao je dotični dobri poznavatelj nogometa i zbivanja u kurilovečkom mezimcu. Evo i neupitnih činjenica koje potvrđuju takva razmišljanja. Janječić je dao ostavku nakon visoke pobjede nad Vrbovcem 4:0. Kurilovec ja tada bio treći u redoslijedu 18 kvalitetnih klubova iz zagrebačkog i istarskog prstena uz samo pet poraza u 23 odigranih kola. Nakon toga momčad trenera Damira Biškupa odigrala je osam prvenstvenih rundi a rezime je čak pet poraza, dva remija i samo JEDNA pobjeda (Trnje 1:3, Krk 1:3, Opatija 2:4, Vrapče 1:2, Špansko 1:3, Maksimir 1:1, Dubrava 0:0, RUDAR 1:0).

Darko Janječić i predsjednik Daniel Gorenc. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Kurilovec je skliznuo na peto mjesto a za petama su Maksimir i Zagorec s tri boda i utakmicom manje. To su činjenice a NIKAKO KRITIKA PREMA MOMČADI A JOŠ MANJE STRATEGU DAMIRU BIŠKUPU koji u Kurilovcu radi sjajan posao i daje maksimum a neupitno je da će Kurilovec, unatoč pehovima, ozljedama i možda padu motivacije, dobrim plasmanom zaključiti sezonu (konačno, Kurilovec je i u finalu kupa NSZŽ s dobrim izgledima da se trofej i osvoji).

Želja je samo skrenuti pozornost na štetan odlazak gore spomenute trojke, prvenstveno Darka Janječića, sviđalo se to nekome ili ne. Vrijeme nije moguće vratiti ali mnogo toga je moguće ispraviti ako se možda zaboravi na ego uz pokoje SORRY prijatelju, mogli bi zajedno dalje. Za dobrobit kluba. Na kraju da se razumijemo, dolje potpisani nije kontaktirao nikoga iz kluba, a ni one koji su otišli. Komentar se rodio u glavi nakon razgovarao sa spomenutim navijačem uz istovjetna razmišljanja dolje potpisanog koji, na znanje i ravnanje, tu i tamo voli popiti pokoju pivicu mada uzima i lijek, ali NIJE ALKOHOLIČAR, da poneki ne brinu.