Prijava

Vaša prijava

Otvorena 53. međunarodna izložba cvijeća “Floraart”


Najveći hortikulturalni događaj u ovom dijelu Europe – 53. međunarodna izložba cvijeća “Floraart”, otvorena je danas na zagrebačkom Bundeku. Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica, tu su i brojna stručna predavanja, radionice i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, te bogati kulturni i glazbeni program, kao i predstave za djecu.

Na “Floraartu” će se održati i tradicionalno natjecanje “Hrvatski kup florista” i međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća. Organiziran je i izbor najljepših kućnih vrtova u tri kategorije (mali, srednji i veliki vrt) Zagreba i Zagrebačke županije.

Izložba cvijeća uljepšava našu metropolu već više od pola stoljeća, od samih početaka na gornjogradskim trgovima i ulicama, zatim na Prisavlju u Boćarskom domu pa sve do danas kada se smjestila kraj jezera Bundek.

ZET je organizirao prijevoz turističkim vlakićem na području Bundeka, od prostora istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma. Vlakić kruži asfaltiranom stazom oko jezera.

Floraart možete posjetiti do nedjelje, 3. lipnja.