Prijava

Vaša prijava

FOTO Anketa osmaša, poezija i proza, enigmatika i humor u ”Žiru”


Predstavljanje 67. broja ”Žira”, lista deset osnovnih škola Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle, održano je jučer na terasi slastičarnice i pizzerije Memy, koja je bila premala da primi sve učenike, nastavnike i roditelje. Urednica ”Žira” Mirjana Marković se u uvodu zahvalila učenicima i njihovim nastavnicima na uloženom trudu i velikom broju učeničkih priloga, koji čine ”Žir” odličnim listom. U ime domaćina, kao i uvijek, kratko se nazočnima obratio vlasnik pizzerije Memetali Zenuni Memy, višegodišnji sponzor ove manifestacije.

Uvodne stranice najnovijeg izdanja ”Žira” posvećene su učenicima završnih razreda koji su se u zanimljivoj anketi osvrnuli na svoje osmogodišnje školovanje, pokazali zanimanje za mogući izbor srednjih škola i poželjeli mlađim učenicima puno sreće i ugodnog druženja. Uobičajeno na predstavljanju ”Žira” izabrane literarne uratke čitaju njihovi autori, glazbeni program izveo je učenik Umjetničke škole Franje Lučića, a svi su nagrađeni knjigama, kao i po jedan učenik iz svake škole za likovnu ilustraciju.

Po završetku promocije svi su pozvani u prostor slastičarnice i pizzerije na prigodni domjenak. Primjerak 67. broja ”Žira” (+ dvostrani poster) učenici mogu u svojim školama dobiti za 6 kuna.

Galerija fotografija


Motocilist smrtno stradao kod Selnice