Prijava

Vaša prijava

III. KOLO / KUP HRVATSKE – TRAP – Una Sedmak i Giovanni Cernogoraz pobjednici


Foto: Arhiva SK Plemenitaš

 

Na olimpijskoj streljani Luže u Zagrebu, od 25. do 27. svibnja 2018. godine održano je III. Kolo kupa Hrvatske, te tradicionalni susret reprezentacija Hrvatske i Slovenije.
Okupilo se oko 90 strijelaca, među kojima su bili svi najbolji hrvatski strijelci predvođeni olimpijskim pobjednicima Giovannijem Cernogorzem i Josipom Glasnovićem.
Organizacija natjecanja i vremenski uvjeti išli su na ruku strijelcima tako da su ostvareni rezultati bili poprilično visoki. U osnovnom meču vodeći je bio Cernogoraz sa pogođenih 120 meta, dok su Germin Marko, Abramović Radovan, Josip Glasnović imali 119 pogadaka, a Glasnović Ante i Kancelar Kristijan 118 pogotka, 7. mjesto ponovo je zauzeo Saša Sedmak sa visokih 117 pogodaka, koji mu nisu bili dovoljni za ulazak u finale i borbu za medalju.

 

Foto: Arhiva SK Plemenitaš

Nakon otpucanog finala u vrlo jakoj konkurenciji zlato je odnio Cernogoraz sa 48 pogotka čime je izjednačio hrvatski rekord, srebro je pripalo Radovanu Abramoviću, a broncom se okitio Marko Germin.
U momčadskom dijelu natjecanja pobijedili su strijelci iz Gorda, za nijansu slabiji bili su predstavnici „Gusara“ iz Novigrada, te dečki iz Novog Zagreba.
U ženskoj konkurenciji pobjedu je ponovno odnijela Una Sedmak iz kluba „SD Plemenitaš“ iz Lukavca. U glavnom susretu žene su ostvarile poprilično loše rezultate, ipak u finalu prava borba i nadmetanje za zlato. Na kraju, Una je pobijedila sa 38 pogotka dok je 2. mjesto pripalo Ani Baban iz Osijeka sa 36 meta, treća je bila Natali Banko iz Novigrada.

Foto: Arhiva SK Plemenitaš

U međunarodnom susretu reprezentacija Hrvatske i Slovenije, naše „A“ i „B“ reprezentacije bile su bolje od Slovenaca, dok su njihovi juniori bili bolji od naših. Ova utakmica je bila odlična priprema i test za naše reprezentativce za nadolazeći svjetski kup na Malti i Mediteranske igre koje ih očekuju u lipnju.

Foto: Arhiva SK Plemenitaš