Prijava

Vaša prijava

U Dječjem vrtiću Ciciban zavijorila eko zastava


Dječji vrtić Ciciban podigao je danas eko zastavu i tako objavio da je dobio status Eko škole. Kako bio stekao pravo na to, vrtić je morao u svoje odgojne i obrazovne programe ugraditi brigu o okolišu.

„Prijavili smo se i ispunili tražene zadatke. Zajedničkim trudom i radom uspjeli smo u tome te smo dobili status Eko vrtića. Djeca su naučila kako se odvaja otpad, gdje ide plastika, a gdje papiri. Vodimo brigu i o biootpadu, djecu učimo kako se i gdje on sprema“, rekla je ravnateljica Tatjana Karlović Oslaković.

Sve to utjecalo je i na promjenu ponašanja, kako kod djelatnika tako i kod djece. Djeca su razvila svijest o važnosti odgovornog ponašanja prema prirodi, a prenose je i u svoje obitelji.

05.06.2018. Velika Gorica – Podizanje zelene zastave u DV Lojtrica. Foto: Kristina Glavaš/Cityportal.hr

„Primijetili smo da je puno manje smeća u dvorištu vrtića, odnosno da ga uopće nema, osim ako vjetar ne donese koji papirić. Na tome svi zajedno surađujemo, a tako odgajamo i našu djecu“, dodala je ravnateljica.

U zadnjih devet godina na goričkom području dignuto je osam Zelenih zastava u odgojnim i obrazovnim ustanovama.

„Drago mi je da je danas u Dječjem vrtiću Ciciban dignuta zelena zastava, a za koji dan počet će i energetska obnova ovoga vrtića. On bi do kolovoza, odnosno početka pedagoške godine trebao biti u potpunosti obnovljen. Tako da će novi vrtić s novim statusom eko vrtića sigurno učiniti zadovoljnijim kako djelatnike, tako i one koji su nam najbitniji, našu djecu“, rekao je gradonačelnik.