Prijava

Vaša prijava

FOTO Kadeti Bune i juniori Gorice pobjednici


Finale Kupa Grada Velike Gorice za kadete i juniore odigrano je jučer na igralištu u Maloj Buni. U finalu kadeta Buna je borbenošću uspjela odigrati neodlučeno bez pogodaka i onda boljim izvođenjem jedanaesteraca stići do pobjede i pobjedničkog pehara. Gorica je tijekom većeg dijela utakmice, pogotovo u završnici, bila bolja i imala više zrelih prigoda za pogotke, ali su i kadeti domaćih propustili realizirati tri zicera nakon brzih kontranapada. U izvođenju udaraca s bijele točke Gorica je realizirala tri, jedan se odbio od vratnice, a peti je pogodio gredu. Buna je vrlo sigurno pogodila prva četiri, peti nije trebala ni izvoditi. Sudili su: Dario  Mužar, Josip Vitez i Ivica Malkoč.

Juniori Gorice (trener Saša Sabljak) i Kurilovca (trener Senad Harambašić) odigrali su prvo poluvrijeme po kiši koja ipak nije mnogo utjecala na kvalitetu i dinamiku igre. Ravnopravna igra s naizmjeničnim napadima potrajala je do polovice prvog dijela i onda je Gorica zatvorila prilaze svojim vratima te žešće pritisnula suparnika. Sudac u dva navrata pri očitim prekršajima nije dosudio kazneni udarac za Goričane, a onda je Patrik Posavec s lijeve strane s dvadesetak metara pogodio suprotne rašlje za vodstvo Gorice. Kada je pred odlazak na odmor u silovitom naletu pokošen Toni Borovec, sudac je ipak dosudio kazneni udarac kojeg je Mateo Velić sigurno realizirao za 2:0.

Kada je u 1. minuti drugog poluvremena Velić ispremiješao suparničku obranu i asistirao Borovcu za 3:0, otpor Kurilovca bio je slomljen. Do kraja mrežu Kurilovca još jednom je pogodio P. Posavec te Zeba. Najbolji igrač na terenu bio je Toni Borovec. Sudili su: Zvonimir Landeka, Josip Vitez i Davor Merkaš.

Ceremonijal dodjele pehara, medalja i statua vodio je Stjepan Petrac, tajnik Nogometnog saveza Velike Gorice.

Galerija fotografija

Finale Kupa Grada Velike Gorice za kadete i juniore

Kadeti  NK Buna – HNK Gorica 0:0, 4:3 – 11m.

Juniori  HNK Gorica – NK Kurilovec 5:0 (2:0). Strijelci: P. Posavec 2, Velić (11m), Borovec i Zeba.