Prijava

Vaša prijava

FOTO Kurilovac pobjednik županijskog kupa u uzavreloj atmosferi


Finale Kupa Zagrebačke županije između Kurilovca i Save odigran je jučer na SRC Udarnik i završen je pobjedom domaćina pogocima u završnici susreta. Veliki broj navijača momčadi gostiju iz Strmca Samoborskog učinio je gledalište brojnijim i glasnijim, ali se njihovo navijanje tijekom utakmice pretvorilo u bučno prosvjedovanje protiv svake odluke koju je sudac Igor Pajač donosio kontra njihovih ljubimaca. Njihovo ponašanje odnosno reagiranje nakon što je Kurilovec došao u vodstvo je eskaliralo i sva je sreća da se nije pretvorilo u krupniji incident. Prvoligaški i međunarodni sudac Pajač uspješno je priveo susret kraju dodijelivši dva crvena kartona u toku utakmice i tri nakon završetka, a udaljio je u gledalište i službenog predstavnika gostiju.

Bilo je i nogometa u ravnopravnom nadmetanju, kao i zrelih prigoda za pogotke. Za Kurilovec šanse nisu iskoristili Hodak (17.), Ladović (20.) i Džaja (40.), a domaće je spasila vratnica u dva navrata nakon udaraca Cerovečkog (24.) i Cvetkovića u 77. minuti, čiji je udarac Sučić paradom odbio u vratnicu. Dvije minute kasnije Džaja je na asistenciju Hodaka zabio za vodstvo, a za 2:0 Hodaku je asistirao M. Čolić.

Trofeje jednima i drugima te medalje pobjednicima uručili su gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, predsjednik NSZŽ Nenad Črnko i povjerenik za kup natjecanje Željko Mihalj. Mihalj je energično osujetio pokušaj igrača i trenera Save da bojkotiraju ceremonijal svečanog dodjeljivanja pehara i medalja te statua sucima utakmice. Oba finalista su se plasirali u pretkolo Kupa Hrvatske.

Galerija fotografija

Finale Kupa Zagrebačke županije

NK Kurilovec – NK Sava (S) 2:0 (0:0)

Velika Gorica. SRC Udarnik. Gledatelja 250. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici: Barkić (Dugo Selo) i Benković (Zaprešić). Strijelci: 1:0 – Džaja (79), 2:0 – Hodak (88).

KURILOVEC: Sučić, I. Čolić, Šoštarec, Čunčić, Šarić, Džaja, Celiček (od 83. M. Čolić), Kovačić, Brajko, Ladović, Hodak (od 90. Turkalj). Trener: Damir Biškup.

SAVA STRMEC: Razum, Horvatinec (od 65. Frajt), Cerovečki, Novoselec, Makarun, Kočnar (od 71. Barišić), Šikić, Halužan, Držić, Brdarić, Cvetković. Trener: Sven Raić.

Crveni kartoni: Makarun (38-drugi žuti), I. Čolić (56-drugi žuti), Halužan (po završetku-psovanje), Držić (po završetku-psovanje), Frajt (po završetku-psovanje). Udaljen: predstavnik gostiju Željko Cvetković (87-učestali prigovori).