Prijava

Vaša prijava

Vidovi dani nastavljaju se danas Dječjim sportskim igrama


Jučer su predstavom „Svoga tela gospodar“ Ogranka Seljačke sloge Buševec počeli XIII. dani svetog Vida u Mraclinu. Riječ je o manifestaciji koju je još davne 2006. godine pokrenulo Kulturno-umjetničko društvo Dučec, a koja svake godine bilježi sve veći broj posjetitelja.

Danas od 17,30 sati na Jančetovom gruntu djeca će moći odmjeriti snage u skakanju u vreći, potezanju užeta i igrama s loptom, a najbrži i najspretniji timovi bit će nagrađeni. Posjetitelji će moći sudjelovati i u kreativnim radionicama.

U srijedu će posjetitelji moći saznati nešto više o pionirki udomiteljstva u Hrvatskoj, sestri Anđeli. U sklopu večeri pod nazivom „Priča o sestri Anđeli“ govorit će se između ostaloga o njezinom velikom doprinosu osnivanju i vođenju dječje kolonije u Mraclinu, tečajevima za žene koje je organizirala i vodila te njezinom radu u lokalnom KUD-u i šahovskom klubu. Program počinje 20,30 sati u Zgradi.

Tradicionalna tamburaška večer održat će se u četvrtak, a na njoj će nastupiti preko 40 tamburaša. Od 23,30 sati u Društvenom domu možete poslušati TS Lajbeki, TS Alibi, TS Modra Galica, TS Takt, TS društva Dobre duše, veliki orkestar KUD-a „Dučec“, ženski tamburaški sastav KUD-a „Dučec“ – Srećice te mraclinskog pjevač i kantautora Peru Rogana.

U petak je na redu „Večer vokalnih sastava“ na kojem će nastupiti Vokalisti svetog Josipa iz Župa Navještenja Blažene Djevice Marije iz Velike Gorice, ženska klapa Kolapjanke iz Siska, klapa Bošket iz Zagreba te ženska vokalna i tamburaška skupina KUD-a Dučec. Početak koncerta je u 20,30 sati u Društvenom domu.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mraclin u subotu će proslaviti svoj 130. rođendan. Osnovan je na „Veliku mešu“ 1888. godine, samo osamnaest godina nakon zagrebačkog. Pod komandom Stjepana Galekovića Gospona ubrzo nakon osnutka nabavljena je ručna štrcaljka, a u godinama uoči Prvog svjetskog rata izgrađen je i Vatrogasni dom. Mimohodom pod barjakom svetog Florijana, mraclinski vatrogasci prisjetit će se velikih natjecateljskih uspjeha Društva poput naslova prvaka Europe osvojenih u Kölnu 1980. i Luksemburgu 1982.. Doček i okupljanje gostiju počet će u 15 sati, a nakon toga slijedi svečano postrojavanje i mimohod kroz Mraclin te svečana sjednica u Društvenom domu. Nakon svečanog dijela bit će organizirana velika fešta uz grupu „Sjaj“.

U nedjelju Mraclin slavi Vidovo, Dan svetog Vida, zaštitnika mjesta. Središnji događaj bit će misna slavlja u kapeli svetog Vida u 11 i 17 sati. Nakon poslijepodnevne mise održat će se veliki folklorni koncert KUD-a Dučec i KUD-a Gradići. Koncert će se održati na prostoru ispred DVD-a Mraclin s početkom u 18,30 sati.