Prijava

Vaša prijava

Evo koji gorički učenici su najbolji na državnim natjecanjima


Zagrebačka županija nagradila je 240 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta te 93 mentora. Nagrade najboljima uručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić na tradicionalnom prijemu koji se organizira petnaestu godinu za redom. Nagrade su uručene za 81 prvo mjesto, 82 druga mjesta i 77 trećih mjesta na predmetnim, strukovnim, umjetničkim i sportskim natjecanjima kao i onima iz vjeronauka, debate, domijade itd. Zagrebačka županija pobrinula se za novčane poklon bonove u iznosu od 500, 700 i 1.000 kuna te prijenosna računala i pametne telefone, dok je Hrvatski Telekom ove godine donirao 10 tableta.

I ove godine gorički učenici svrstali su se među najbolje u državi. Tako imamo državnog prvaka iz osnova informatike, a riječ je Luki Čučukoviću iz OŠ Novo Čiče. Dora Jakševac, učenica Zrakoplovna tehničke škole Rudolfa Perešina pomela je konkurenciju na natjecanju zrakoplovnog prometnika i osvojila prvo mjesto, a Pavao Bedek iz goričke Srednje strukovne škole bio je prvi na natjecanju automehaničara. Djevojke iz Umjetničke škole Franjo Lučić (Karla Hrvoić, Gabriela Grgić, Ema Luketin i Tanja Kalenski) također su prvakinje u suvremenom plesu, IV kategorija. Na natjecanju mladih tehničara, Reina Brabenec iz OŠ Novo Čiče bila je prva u Fotografiji, a Luka Čučuković u Automatici. U kategoriji robotsko spašavanje žrtve najbolji je bio Antonio Dijanić iz OŠ Nikole Hribara, dok je iz radiokomunikacije učenik Martin Petić iz OŠ Velika Mlaka osvojio drugo mjesto. Već tradicionalno, prvakinje u šahu i ove su godine učenice OŠ Vukovina (Dora Jazbec, Ivana Kirin, Marta Trgovac, Mira Trgovac i Lora Brajković). Muška ekipa iz OŠ Eugena Kumičića ove je godine bila prva u krosu (Borna Čeran, Dario Anđel, Roko Jurlina i David Livada).

14.06.2018. – Sveti Ivan Zelina – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

Na natjecanju iz hrvatskog jezika Paula Pfeifer Rimac iz OŠ Eugen Kvaternik osvojila je drugo mjesto, kao i učenice Ekonomske škole Velika Gorica, Barbara Miković i Ana Tolić na natjecanju Mladi poduzetnik. Tri ekipe djevojaka iz Umjetničke škole Franje Lučića također su osvojile drugo mjesto na državnom natjecanju iz suvremenog plesa u I kategoriji (Anamaria Cebin, Lana Ferjančić, Ema Jelčić, Helena Matošević, Lana Milinović, Laura Sarić i Lana Šuhiga), II kategoriji (Ines Borić, Hana kršek, Lorena Helshani, Dorotea Domović, Marta Grgurevi Tina Krmpotić) i u III kategoriji (Lucija Karla Dražetić, Ena Marković, Paola Franjić, Dora Šašić, Helena Grlić i Ana Lizatović). Drugo mjesto u krosu na državnom natjecanju osvojile su cure iz OŠ Eugena Kvaternika (Ema Vuković, Klara Martinčević i Nina Rebić).

14.06.2018. – Sveti Ivan Zelina – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

A treći u državi iz matematike je Šimun Imprić iz OŠ Velika Mlaka, dok su Vinko Dodig i Željko Babić, učenici goričke Srednje strukovne škole bili treći na natjecanju Instalater grijanja i klimatizacije. Na treće mjesto na natjecanju iz suvremenog plesa, IV kategorija, svrstala se još jedna ekipa umjetnika iz škole Franje Lučića u sastavu Mia Bošnjak, Marino Jakovčević, Ana Kljujev, Roko Šašić. Još jedno treće mjesto osvojila je futsal ekipa 5/6 razredi iz OŠ Nikole Hribara (Domagoj Borović, Vito Ferina, Antonio Kaurić, Luka Kaurin, Lovro Krišto, Franko Modlic, Antonio Novak, Matija Ruškovački, Niko Šestak i Luka Vidović.

14.06.2018. – Sveti Ivan Zelina – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike – foto:Petra Rožić/cityportal.hr