Prijava

Vaša prijava

Dva Goričana branit će hrvatske boje na Svjetskom prvenstvu u Italiji


Osmorica pasioniranih ribiča uskoro kreće u svoju veliku avanturu. Naime, od 7. do 8. srpnja sudjelovat će na Svjetskom prvenstvu u ribolovu feeder tehnikom koje će se održati u talijanskoj Ferrari na kanalu Ostellato. Hrvatske boje branit će i dva Goričana, Tomislav Bičanić i Nikola Vujnović. Uz njih dvojicu, svoje ribolovno umijeće pokazat će i Petar Novosel, Igor Habek, Dražen Čokrlić, Dražen Cestarić, Antonio Horvatić i Davor Kolmanić. Dečki na put kreću već 1. srpnja, kako bi odradili treninge i upoznali se s terenom prije početka samog natjecanja.

Foto: Nikola Vujnović

„Nama treninzi počinju već u ponedjeljak i moramo se upoznati s vodom. Prema saznanjima koje imamo, bit će to težak ribolov. U petak će se održati službeni trening, na kojem će nastupiti svi sudionici“, rekao nam je Nikola Vujnović, član hrvatske reprezentacije.

Hrvatski športsko ribolovni savez uplatio je oko 18 tisuća kuna kotizacije kako bi naši predstavnici nastupili u Italiji, ali to je tek manji dio troškova njihovog nastupa.

Foto: Nikola Vujnović

„Osim kotizacije, dobili smo dresove i cd s himnom te putokaz gdje idemo, a sve to je najmanja stavka. Mi ćemo u Italiji boraviti nekih deset dana, a to će nas koštati oko 15 tisuća kuna. Hrana i mamci za jedan trening ili nastup po natjecatelju iznosi 300 do 400 kuna, trenirat će nas šestero. Problem je to što i na treningu moramo koristiti onu hranu koju smo naumili loviti na natjecanju“, požalio nam se Vujnović.

Prijevoz je posebna priča. Gomila opreme koje iziskuje ova vrsta ribolova zauzima veliki prostor. Iznajmljivanje kombija im je preskupo, uz sve gore navedene troškove. Najam kombija iznosi 750 kuna po danu, a trebaju im dva. Odlučili su se krenuti s pet osobnih vozila, a to znatno poskupljuje putovanje uračunaju li se cestarine i trošak goriva.

Foto: Nikola Vujnović

No, sve to nije nešto što će zaustaviti ove zaljubljenike u ribolov, koji je za njih puno više od pukog hobija.

„Za mene je ribolov način života. On meni više ne predstavlja hobi, ja ga jednostavno živim. Ljubav prema ribolovu usadio mi je pokojni otac, a donedavno sam radio u ribičkim trgovinama pa sam i profesionalno bio vezan uz njega. Možda nekome to zvuči čudno, ali meni je ribolov na prvom mjestu pa onda sve ostalo“, objasnio nam je Nikola.

Ako možete i želite pomoći našoj reprezentaciji da otputuje u Italiju, kontaktirajte ih na broj 098 939 2083. Kako kažu, svaka pomoć dobro je došla.