Prijava

Vaša prijava

Pokupsko dobiva benzinsku postaju do početka kolovoza


Nakon šest godina čekanja Pokupsko bi napokon trebalo opet dobiti benzinsku postaju. Mještani su do sada mogli birati ići u Veliku Goricu, Pisarovinu ili Glinu po gorivo.

„Ljudi koji voze stoku na plac nemaju gdje kupiti gorivo. Moraš ići ili u Goricu ili Pisarovinu ili Glinu, odnosno gdje ti se čini najbliže, da bi si kupio gorivo. Već dvije godine priča se da će se otvoriti“, požalio nam se jedan mještanin Pokupskog, tijekom našeg nedavnog posjeta.

Nakon dugogodišnjih pregovora i prikupljanja sve potrebne dokumentacije tvrtka Pokupčanka kupila je od Ine benzinsku postaju u Pokupskom. Prije nekoliko dana počela rekonstrukcija pumpe koju vodi tvrtka STSI.

„U tijeku su radovi na rekonstrukciji pod zemljom. Ako ne naiđemo na neke probleme vezane uz cjevovod, što iziskuje dublje kopanje, radovi bi mogli biti gotovi za tridesetak dana. Paralelno se radi i na vanjskoj rekonstrukciji, limari i maleri rade punom parom. Cilj nam je krenuti s radom do 1. kolovoza, a svečano otvorenje planirali smo za Veliku Gospu i Dan Općine Pokupsko“, rekao nam je izvršni direktor Pokupčanke Dario Sučec.

Novi vlasnici u projekt benzinske crpke uložili su do sada milijun kuna. Mnogo se toga promijenilo u Pokupskom i okolici od 2012. do danas, a naročito što se tiče iseljavanja i smanjenja broja stanovnika. Kako kažu, ne očekuju prodaju i obim posla kao nekada, ali će polako i oprezno razvijati ovaj posao. Nova pumpa trebala bi pridonijeti podizanju kvalitete života mještana Pokupskog i njegove okolice.