Prijava

Vaša prijava

FOTO Pobjeda Gorice pogotkom Zwolinskog


HNK Gorica otvorila je pobjedom seriju pripremnih utakmica za prvoligašku sezonu koja počinje posljednjeg vikenda u srpnju. Suparnik novog prvoligaša bila je momčad HUNS-a (slobodni igrači, bez ugovora) i pokazala se kao vrlo dobar sparing partner u prvoj fazi priprema koje su započele 15. lipnja. Trener prvoligaša Sergej Jakirović koristio je sve igrače koje je imao na dispoziciji, u prvom poluvremenu igrali su prvotimci koji su zaključili drugoligaško prvenstvo plus Lukasz Zwolinski, pojačanje iz Poljske. U drugom poluvremenu na terenu su bili igrači koji su u prošlom prvenstvu u sastavu HNK Gorica II apsolvirali sezonu u Jedinstvenoj županijskoj ligi.

Gorica je u prvom dijelu imala nešto više loptu u posjedu i nekoliko izglednih prigoda, jednu je iskoristio Zwolinski u 43. minuti za vodstvo, kada je nakon prodora i ubačaja Mtchedlishvilija iz blizine udarcem glavom loptu spustio u bliži kut. Nakon odmora igra je bila ravnopravna, stvoreno je nekoliko polušansi i šansi, ali vratari su sačuvali mreže netaknutim.

Trener Jakirović bio je zadovoljan pokazanim i konstatirao da je susret ispunio svrhu: ”Utakmica je pokazala kakve pogreške pravimo u fazi obrane te gdje su nam manjkavosti u formacijskoj strukturi. To ćemo ispravljati u trenažnom procesu i pripremnim utakmicama, vjerujem da ćemo već slijedeći tjedan imati ojačan igrački kadar, jer pregovori o dolasku potencijalnih odnosno ozbiljnih pojačanja su pred završetkom.”

Galerija fotografija

Pripremna utakmica

HNK Gorica – HUNS 1:0 (1:0)

Velika Gorica. Gradski stadion, pomoćni teren. Gledatelja 100. Subota, 23. lipnja 2018. godine. Sudac: Ivan Marinčević (Mičevec). Pomoćnici: Admir Hasanović i Filip Krznarić (oba Velika Gorica). Strijelac: 1:0 – Zwolinski (43).

GORICA: Kahlina, Mtchedlishvili, Ljubisavljević, K. Krizmanić, Špičić, Marina, Zenko, Maslowski, Dvorneković (cap.), Matošević, Zwolinski (1. poluvrijeme); Debijađi, Čurek, Ćosić, I. Krizmanić, Žutić, Mandura, Marelja, Šroler, Bakula, Blatančić, Gudelj (2. poluvrijeme). Trener: Sergej Jakirović.

HUNS: Čubić, Cetina, Petanjek, Ljubičić, Perić, Weitzer (cap.), Mrdeša, Puklin, Panadić, Jazvić, Bubalo (još su igrali: Žarkov, M. Muhar, Milas, Gale). Trener: Ivica Landeka.