Prijava

Vaša prijava

FOTO Dva pogotka Zwolinskog za remi Gorice


HNK Gorica je u drugoj pripremnoj utakmici imala ozbiljniju provjeru u susretu sa slovenskim prvoligašem iz Krškog (7. mjesto u Ligi od 10 klubova, 2017./2018.). Trener goričkog prvoligaša Sergej Jakirović koristio je, kao i u prvoj utakmici, sve igrače koje je imao na dispoziciji, u prvom poluvremenu igrala je nominalno prva postava, a nakon odmora mladi sastav.

Gorica je od početka krenula agresivno i u 5. minuti Maslowski nije iskoristio veliku šansu, jer je vratar Frelih odlično intervenirao u situaciji ‘1 na 1’, a spriječio je i pokušaj Matoševića. Drugu veliku prigodu u 12. minuti nije iskoristio Atiemwen čiji je udarac sa 6-7 metara vratar izbacio u korner. Igralo se na polovici Krškog, domaćin je imao i malu pomoć vjetra, a vodstvo je u 27. minuti iz iznenađujuće dosuđenog kaznenog udarca postigao Zwolinski. Isti igrač je u 40. minuti povisio na 2:0 tako što je na ubačaj Marine loptu sa 7-8 metara poluvisoko pospremio u suprotni kut. Gosti su imali priliku smanjiti prednost domaćina iz kaznenog udarca (samo ga je sudac vidio), ali je Vekić s bijele točke pogodio vratnicu.

U drugom poluvremenu kada su na teren izašle nove postave Krško je diktiralo događanja na terenu i u razmaku od 4 minute izjednačilo. Mandić je u 56. pogodio mrežu nakon gužve i odbijanca, a na 2:2 poravnava u 60. minuti Ristovski na dubinski ubačaj Soklera. Sudac Antunović u 74. minuti opet dosuđuje kazneni udarac za domaće uz burne prosvjede trenera gostujuće momčadi, ali Dvorneković ne koristi poklon, nego loptu s 11m šalje iznad grede. Nakon završetka utakmice jedan od trenera je rekao – ”niti jedan od tri dosuđena kaznena udarca nije bio, ali jeste nakon prekršaja na Dvornekoviću u 86. minuti”(!), (ovaj nije dosuđen).

Galerija fotografija

Pripremna utakmica

HNK Gorica – NK Krško 2:2 (2:0)

Velika Gorica. Gradski stadion, glavni teren. Gledatelja 150. Srijeda, 27. lipnja 2018. godine, 16:30 sati. Sudac: Ivan Antunović (Velika Gorica). Pomoćnici: Željko Dolibašić (Velika Gorica) i Dejan Budić (Vrbovec). Strijelci: 1:0 – Zwolinski (27-11m), 2:0 – Zwolinski (40), 2:1 – Mandić (56), 2:2 – Ristovski (60).

GORICA: Kahlina, Mchedlishvili, Čagalj (cap.), Ljubisavljević, Žutić, Marina, Maloča, Maslowski, Matošević, Atiemwen, Zwolinski (1. poluvrijeme); Veriga, Čurek, I. Krizmanić, K. Krizmanić, Špičić, Mandura, Zenko Marelja, Šroler, Gudelj, Dvorneković; Bakula, Blatančić, Ćosić (2. poluvrijeme). Trener: Sergej Jakirović.

KRŠKO: Frelih (cap.), Kodelić, Vidović, Nasher, Ahćin, Peklar, Belak, Ahmetović, Kostanjšek, Vekić, Borisavljević (1. poluvrijeme); Zalokar, Gregov, Ristovski, Mandić, Štefulj, Kulintiš, Sokler, Ogrinec, Kovačič, Zakrajšek (2. poluvrijeme). Trener: Alen Ščulac.


Obavijest