Prijava

Vaša prijava

FOTO Sjajna predstava folkloraša i plesačica orijentalnih plesova


Ovogodišnji 13. Srpanjski susreti kulturno-umjetničkih društava u Šćitarjevu u organizaciji KUD-a Šćitarjevo, s predsjednicom Brankom Tretinjak i članovima Društva, bili su vrlo uspjela priredba koja je jučer ostavila vrlo ugodan dojam na veliki broj posjetitelja, mještana i njihovih gostiju.

Osim domaćina KUD-a Šćitarjevo (folklorna i tamburaška sekcija) na 13. Susretima sudjelovali su: Udruga ”Mali prijatelji” (Šćitarjevo), KUD Stari Grad (Lukavec), KUD Potočanka (Potok, Grad Popovača), KUD Krenica Gala (Obrovac Sinjski), MKD Ohridski biseri (Nova Gorica, Slovenija), KUD Slavko Kolar (Palešnik, Općina Hercegovac, Bjelovarsko-bilogorska županija), KUD Rodna Gruda (Dugo Selo) i Udruga za promicanje plesa ”Zuzana” (Zagreb).

Kako se na dan Srpanjskih susreta obilježava i Dan Mjesnog odbora Šćitarjevo, tim povodom govorili su dr. Stjepan Zagorac, vijećnik Skupštine Zagrebačke županije i predsjednik Mjesnog odbora Šćitarjevo i Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Dražena Barišića. Kroz program priredbe vodila je Maja Kunić Trupčević. Spomen zahvalnice uručene su predstavnicima sudionika Susreta i mjesnim udrugama.

Gulaš za sve sudionike, i za one koji su bili gladni, uz kuhare je pripremala i posluživala Udruga žena Šćitarjevo. Ravnatelj Osnovne škole Šćitarjevo Mario Ivić opet je bio odličan domaćin gostujućim Društvima, jer su folkloraši imali na raspolaganju prostor škole za probe i presvlačenja.

U nastavku večeri Bacardi band ‘kliknuo’ je svojim repertoarom od prve s posjetiteljima iz šatora, i oko njega, te je narodno veselje do kasno u noć bilo zajamčeno.

Galerija fotografija