Prijava

Vaša prijava

Počinje 18. Međunarodni festival folklora


Folklorna društva iz Australije, Bugarske, Francuske, Makedonije i Slovačke od četvrtka do subote boravit će u našem gradu, a posjetit će i Zagreb. Program počinje danas u 20,30 sati revijalnom večeri na kojoj će se sudionici družiti s Goričanima.

Sutra prijepodne gosti će posjetiti Zagreb i na Trgu bana Josipa Jelačića predstaviti se publici prigodnim programom, a u 20,30 sati u Pučkom otvorenom učilištu nastupit će na prvoj festivalskoj večeri.

Na finalnoj večeri u nedjelju, nakon nastupa svih izvođača, najboljim grupama bit će dodijeljene nagrade, a u slobodnom programu nastupit će članovi FA Turopolja.

Tijekom iduća tri dana moći ćete uživati u nastupima Folklornog ansambla „Horo“ iz Sofije u Bugarskoj, Folklorne grupe „Heloldo Wilaria“ iz Holtzwihra u Francuskoj, Kulturno umjetničkog društva „Preporod“ iz Dugog Sela, Folklornog ansambla studentskog kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba, Folklornog ansambla „Pletenka“ iz Bitole u Makedoniji te Folklornog ansambla „Váh“ iz Púchova u Slovačkoj.