Prijava

Vaša prijava

Udruga Turopoljska tradicija i DVD Kosnica udružili snage i osmisilili cjelodnevni događaj


Udruga Turopoljska tradicija i DVD Kosnica udružili su snage, te za sutra pripremaju po jedno kulturno i vatrogasno događanje.

Na nogometnom igralištu u Kosnici prvi će na teren u 15 sati mali vatrogasci koji će svoje znanje i vještine pokazati na 1. Memorijalu Josipa Mužarića. Prema riječima predsjednika DVD-a Kosnica  Željka Horvata, očekuje se oko dvadesetak ekipa, a svi oni koji se još nisu prijavili moći će to učiniti i sutra prije samog natjecanja. Na Memorijalu se natječu ekipe vatrogasne mladeži djece starosti od šest do dvanaest godina.

Kulturno-umjetnički program počinje u 18 sati, a 6.Kosničke večeri ove godine otvorit će domaćin Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Lipa. Nastupaju još i KUD Pušća, OSS Buševec, HPD Kučani, KUD Mošćenica, te Ansambl Zlatne godine.

Nakon službenog dijela prisutne će zabavljati VG band, a organizatori su osigurali i veliki ekran na kojem će se moći pratiti utakmica Hrvatske i Rusije. Također, za posjetitelje će biti pripremljena kotlovina, kuhane kobase, kolači i druge delicije.

Ovaj projekt u zajedničkoj suradnji osmislili smo kao cjelodnevni događaj u našem mjestu kako bi javosti pokazali da zajedničkom suradnjom itekako možemo napraviti kvalitetne projekte za dobrobit našeg mjesta i mještana” – poručio je Filip Margić, jedan od organizatora.