Prijava

Vaša prijava

Konstituiran Savjet mladih Zagrebačke županije


Održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih zagrebačke županije na kojoj je za predsjednika je izabran Mihael Karačić, a za njegova zamjenika Željko Nagy.

Glavna će nam zadaća biti koherentnost i povezanost sa savjetima mladih općina i gradova, a zajednički cilj poboljšati položaj mladih u županiji. Držat ćemo se dopuštenih zakonskih okvira i dostavljati prijedloge kako bi se mogla unaprijediti područja kojima se mladi bave“ – istaknuo je nakon izbora Karačić.

Savjet mladih, savjetodavno tijelo Županijske skupštine ima 13 članova. Uz Karačića i Nagyja, članovi su Ana Marija Ambrušec, Dominik Baltić, Josip Blazin, Ivan Borojević, Marinela Draganić, Daria Đurina, Antonio Lisičak, Tihomir Svečnjak, Ivana Šošić, Nikola Vrabec, te Andrija Rotim (Velika Gorica).

Konstituirajućoj sjednici novoga saziva Savjeta mladih prisustvovali su predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan i njegovi zamjenici Ljubica Ambrušec i Zvonko Kunić te zamjenica župana Nadica Žužak.

Savjet mladih budu nadu. Čine ga izuzetno kvalitetni ljudi koji već imaju određena iskustva u radu lokalnih savjeta mladih, a neki i međunarodna iskustva. Velika većina njih studira ili je pred završetkom studija, dakle imaju potrebna znanja za kvalitetan rad“, rekao je predsjednik Skupštine Mikuljan, dodavši da Savjet mladih raspravlja o svim javnim politikama koje su utjelovljene u prijedlozima odluka i akata koji dolaze na dnevni red Županijske skupštine.