Prijava

Vaša prijava

FOTO Iz Pokupskog krenula zadnja etapa Kupskog plova 2018.


Grupa zaljubljenika u rijeku Kupu i veslanje otisnula se danas s plaže u Pokupskom na zadnju etapu Kupskog plova. Dionica je duga 24 kilometra i većim dijelom vozi se Kupom, a od mjesta Slana do Marinbroda po rijeci Glini. Kako bi se pridružili karavani, Renato i njegova supruga potegnuli su čak iz Varaždina.

„Ovdje dolazimo već pet godina. Imamo vlastiti kanu. Ako nije Kupski plov, njime obilazimo okolne rijeke. Nama je najbliža Drava, koja je solidna za veslanje, a odlične su i četiri karlovačke rijeke na koje posjećujemo kad god stignemo“, otkrio nam je Renato.

08.07.2018. Pokupsko – Kupski plov 2018..Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Kako kaže, voli Kupu te ju se skoro cijelu prešao, osim gornjeg bržeg djela koji je „predivlji“ za njihov kanu. Upravo je Kajak kanu klub Pokupsko u suradnji s Hrvatskim kajakaškim savezom, Općinom Pokupsko te drugim gradovima i općinama Republike Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine udruženim u udrugu „Kupa – rijeka života“ pokrenuo ovaj projekt kako bi turistički popularizirao ovaj kontinentalni biser.

„Ovo je postao tradicionalni spust. Plovi se od izvora rijeke Kupe pa do njezina ušća. Prilagođavamo se svima onima koji se prijavljuju za etape, sukladno njihovom slobodnom vremenu i dobroj volji. Budući da nam je nevrijeme ove godine mnogo toga pobrkalo, grupe su nam odustajale pa se prijavljivale, na kraju smo ipak uspjeli dovesti i ovaj plov do njegovog kraja“, rekao nam je Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko, koji se i sam otisnuo s karavanom put Marinbroda.

Galerija fotografija