Prijava

Vaša prijava

FOTO: Proslava Dana Zagrebačke županije na malo drugačiji način


Bogatim cjelodnevnim programom jučer je u Zaprešiću održana velika proslava povodom 25.obljetnice osnivanja Zagrebačke županije. “Do sad smo uglavnom imali svečanu sjednicu Skupštine i to je bilo jedino događanje u sklopu proslave. Ovo je prvi put da slavimo Dan županije na jedan poseban način, među našim žiteljima. Siguran sam da se mnogima sviđa i vjerujem kako će ovo postati tradicija te da ćemo ovakvu proslavu organizirati svake godine. Do sad po svemu sudeći, čini mi se da je to tako jer ljudi vole druženje i nadam se da će nas to okupljati još više, rekao je župan Stjepan Kožić.

U sklopu programa organiziran je izložbeno-prodajni sajam obrtnika, poduzetnika i OPG-ova, ekipe predstavnika županijskih gradova natjecali su se u roštiljanju, bio je tu i gastro show na kojem su se kuhali specijaliteti od namirnica uzgojenih na poljoprivrednim gospodarstvima, a sve to posjetitelji su imali priliku i degustirati. “Spajajući prije svega gospodarstvo, malo obrtništvo, OPG-ove te javni život svih naših mjesta, gradova i općina dajemo dignitet našoj županiji. Ovo domaćinstvo je znak priznanja samom Zaprešiću, na njegovu mjestu i poziciji u Zagrebačkoj županiji. Mjesto je okupljanja, zajedništva, uspoređivanja proizvoda i proizvođača, ali i dijelom politike što možemo vidjeti i po ovom natjecanju u pripremanju roštilja pa tako i na taj način dijelimo naše zajedništvo, a kojeg zapravo nikad dosta, smatra gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

08.07.2018. – Zaprešić – Proslava Dana Zagrebačke županije – foto:cityportal.hr

S obzirom da je sezona roštiljanja u punom jeku i svi govore kako je baš njihov roštilj najbolji, a da više nebi bilo nedoumica grill ekipe županijskih gradova dobile su se priliku dokazati. “Naša tajna dobrog roštilja je puno ljubavi i iskustvo. Iako smo jako mladi imamo jednog iskusnog kuhara koji će sigurno ubaciti neki svoj tajni sastojak. Pripremamo čevape, kobasice, vratinu i carsko meso, a glavni adut bi nam upravo mogli biti čevapčići, nadam se da smo meso dobro začinili, ispričala nam je Marina Remenar iz Dugog sela. A sa svojim grill majstorom pohvalili su se iz Vrbovca. Vlado Mesnik kaže kako je najvažnija sama priprema posla. “Naš glavni majstor Franjo pripremio je marinadu za meso, a to nam je vrijedna karika u cijeloj ovoj priči. Tu je svakako i bitna cjelokupna tradicija vrbovečkog kraja, jer mi smo poznati po mesu i roštiljanju pa je to tajna našeg uspjeha. Ne očekujemo ništa manje od pobjede. – ističe Vlado.

“Sve se poklopilo. Lijepo je vrijeme, Hrvatska je je izborila veliki uspjeh na Svjetskom nogometnom prvenstvu, a i po prvi puta slavimo Dan Zagrebačke županije unutar svečane proslave koja će biti 13.srpnja, rekao je predsjedni Skupštine Damir Mikuljan te pozvao sve da se druže i zabavljaju jer je to jedan od trenutaka kada svi zajedno možemo proslaviti taj dan.

Proslava 25.rođendana Zagrebačke županije završila je velikim koncertom, poznatog jaskanca – Ivana Zaka.