U petak i subotu na području Policijske uprave zagrebačke provest će se Akcija nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala.

„Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu“, poručili su iz PUZ-a.

Policija će nadzirati i bicikliste. Sankcionirat će se vožnja po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, nekorištenje ispravnih i propisanih uređaja i opreme te nekorištenje svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti.

„Također će se sankcionirati i vožnja i parkiranje po biciklističkim površinama drugih skupina vozila – kretanje motocikala po biciklističkim trakama i drugi prekršaji koji ugrožavaju promet i sigurnost biciklista“, dodali su iz PUZ-a.