Prijava

Vaša prijava

Na Ključić Brdu okupila se HDZ-ova elita


Članovi Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice u Hrvatskom saboru okupili su se jučer na radnom sastanku u mjestu Ključić Brdo. Šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković sa stranačkim kolegama razgovarao je o odnosima i provedbi aktivnosti na relaciji Vlada-Sabor.

„Zahvalio sam se članicama i članovima Vlade i parlamentarne većine na aktivnostima i angažmanu na učinkovitom radu Hrvatskog sabora, osobito nakon što je donesen novi poslovnik s nizom izmjena koje su rad učinili metodološki propulzivnijim i uvjeren sam učinile rasprave u Saboru kvalitetnijim za hrvatsku javnost“, rekao je šef HDZ-a.

Kako se u posljednje vrijeme sve više šuška o tome kako bi u Velikoj Gorici mogao niknuti nacionalni nogometni stadion, upitali smo premijera hoće li on podržati ovu ideju.

„Danas sam nešto o tome govorio na Vladi. Nije to tema koja je prvi put iznesena u javnost. Mislim da moramo prije svega dati jedan doprinos da postojeće stadione, poput primjerice Poljuda koji je jedan od najljepših stadiona, uz novi koji imamo u Rijeci, dovedemo u kvalitetnu funkciju. Ideja o Velikoj Gorici kao potencijalnoj lokaciji novoga stadiona na kojem bi nastupala reprezentacija već je nekoliko puta cirkulirana. Napravit ćemo detaljne analize kako država, grad i savez mogu donijeti kvalitetno rješenje“, dodao je Plenković.

Da je jedna od tema sastanka na Ključić Brdu bio i novi stadion potvrdio je i gradonačelnik Dražen Barišić.

„Razgovarali smo i razmijenili razmišljanja. To ostaje jedan od projekata koji Grad Velika Gorica nudi i nudit će Hrvatskom nogometnom savezu. Nakon ovog uspjeha, Hrvatska mora imati nacionalni stadion. Mi nudimo rješenje. Iz mnogih razloga mi smatramo da je naše rješenje jedno od najboljih. Do kraja godine ono bi trebalo biti konkretizirano i naći se na stolu kao jedna od opcija o kojoj će se odlučivati. Drago nam je da je Vlada upoznata s tim i da daje podršku, jer to onda dobiva status strateškog projekta, odnosno državnog projekta koji se onda puno lakše može realizirati“, objasnio je gradonačelnik.

Nakon radnog dijela, uslijedio je sportski. Naime, nogometna groznica zahvatila je i HDZ-ovce pa su na nogometnom terenu odmjerili snage.

Galerija fotografija