Prijava

Vaša prijava

Članovi HSS-a odali počast Josipu Pankretiću


U organizaciji Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije i Gradske organizacije HSS-a Vrbovec u nedjelju je održan „Dan s Jožom“, tradicionalno obilježavanje godišnjice smrti velikana stranke Josipa „Jože“ Pankretića. Uz obitelj Josipa Pankretića, polaganju vijenaca na groblju Dijaneš, svetoj misi u crkvi sv. Vida i prigodnom programu prisustvovali su brojni gosti i stranački dužnosnici HSS-a, među kojima su bili i predsjednik stranke Branko Hrg te predsjednik ŽO HSS-a Zagrebačke županije i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

„Josip Pankretić nesumnjivo je bio političar ispred svog vremena. Svojim neslomljivim duhom i karizmom ostavio je velik trag na hrvatskoj političkoj sceni, ali i u našim srcima. S jedne strane bio je tradicionalist koji duboko poštuje prave životne vrijednosti, dok je s druge bio suvremenik koji je svojim jasnim, slikovitim i direktnim političkim stilom iskazivao odgovornost prema svojim biračima, ali je i uživao njihovo duboko povjerenje i poštovanje,“ kazao je predsjednik HSS-a i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Podsjetio je okupljene na Jožinu nevjerojatnu sposobnost spajanja temeljnih HSS-ovih načela mira i poštenja, pravednosti, očuvanja tradicionalnih vrijednosti, običaja i nacionalnog identiteta te skrbljenje za običnog čovjeka s tekovinama koje je donosilo vrijeme.

„A upravo vrijeme u kojem danas živimo nam je donijelo mnoge kušnje i prepreke. Stoga vas pozivam na složnost i u ovim izazovnim vremenima za našu stranku. Zajedničkim snagama možemo prevladati sve zapreke i našoj stranci vratiti poziciju koja joj i priliči,“ zaključio je Kožić.

Predsjednik HSS-a na nacionalnoj razini Branko Hrg prisutne je podsjetio na čuvenu energiju Josipa Pankretića kojom je privlačio ljude u svoju stranku: „I osobno sam bio privučen njegovom snagom, žarom i energijom i tražio mjesto gdje ću se učlaniti u HSS“.

Hrg je pozvao članove HSS-a na aktivno promicanje vrijednosti za koje se zalagao Josip Pankretić: „Pred nama je zadatak vrlo jednostavan, ali i vrlo težak: upotrijebiti naslijeđe koje nam je Joža ostavio, otići svojim ljudima, biti s njima, približiti im se, govoriti im, pozivati im da se udružuju i tako dizati HSS, našu stranku“.

Dan s Jožom_Hotel Bunčić

U svečanom dijelu programa, održanom u hotelu „Bunčić“ u Vrbovcu, dodijeljena su i priznanja HSS-a Zagrebačke županije „Josip Pankretić“ zaslužnim članovima stranke. Velika plaketa s Jožinim likom ove godine uručena je predsjedniku HSS-a Zagrebačke županije i županu Stjepanu Kožiću, a dodjeljuje

Normal
0

21

false
false
false

HR
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Obična tablica”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:”";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:JA;}

se za razvoj stranke u općinskim, gradskim i županijskim organizacijama, razvoj međusobnih odnosa unutar HSS-a te za  doprinos širenju demokracije i međusobnog uvažavanja. Zlatnu značku s istim likom dobili su Pavao Grom, Stjepan Ptiček, Dragutin Vinovrški Pentek, Štefica Kamenarić Filipović i Josip Benedetti.  

Priznanja „Josip Pankretić“ za doprinos razvoju i ugledu HSS-a uručena su Nikoli Javoriću, Đurđi Šarec Nemec, Vladimiru Medvenu, Stjepanu Senjancu, Štefici Krčelić, Darku Pokupcu i Jani Mrakovčić, dok su zahvalnice dodijeljene Zdravku Runtasu i Ivanu Kovačeviću.

 


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU