Prijava

Vaša prijava

Afirmacija Domagoja Desputa u Dugom Selu


Još jedan argument za već toliko puta napisano da igrači ponikli u školi nogometa HNK Gorice igraju u mnogim klubovima i na zaista raznim destinacijama. Mladi Domagoj Desput je jedan od njih a minulu polusezonu odigrao je standardno i zapaženo za trećeligaša Dugo Selo. Tko je Domagoj Desput koji je u velikogoričkom klubu proveo 12 godina (karijeru je započeo još u Radniku).

“Rođen sam prije 20 godina u Zagrebu a živim u Bukevju, mjestu sjeveroistočno od Velike Gorice. Nogomet igram od kad znam za sebe. Zapazili su me već kao klinci dok sam pucao po golu na turniru u Strmcu Bukevskom gdje je igrao i moj otac Željko od kojeg sam genetski i naslijedio ljevicu i ljubav prema nogometu. Stigao je poziv iz jednog kluba a na preporuku tatinog kolege Marija Paviše postao sam član Radnika iz Velike Gorice. Tako sam s 8 godina krenuo u svoju nogometnu priču a prvi trener mi je bio sadašnji pomoćnik Deana Klafurića u Legiji iz Varšave Ivan Prelec i donedavni trener mlađih uzrasta u HNK Gorici Dalibor Barić. U limačima mi je učitelj bio Damir Grlić Cico. Napredovanjem u mlađe pionire koji igraju na cijelom terenu trenirao me Mladen Arbanas a u to vrijeme saživjela je i HNK Gorica. Kroz starije pionire opet me trenirao Grlić a nakon toga u kadetima legendarni Zvonko Radoš. U juniorima moju generaciju je preuzeo Perica Vidak. Prilikom igranja kroz mlađe dobne kategorije bio sam redovit član selekcija Zagrebačke županije i selekcije igrača iz 4 županije koje su vodili Stjepan Grđan i iskusni strateg Stjepan Bašić iz Samobora. U svoje prve seniorske korake krenuo sam kao junior prilikom osnivanja druge seniorske momčadi HNK Gorice koja se natjecala u Jedinstvenoj županijskoj ligi. Prvi seniorski trener bio mi je opet Perica Vidak. Zasigurno mogu reći da sam od svakog od spomenutih učitelja naučio nešto korisno u tehničko-taktičkom planu ali i karakterno i hvala im na tome. Uz igranje u drugoj seniorskoj momčadi povremeno sam trenirao i s prvom ekipom Gorice. Odradio sam prošlogodišnje ljetne pripreme kod Deana Klafurića a igrao sam i pripremne utakmice ali nakon ozljede vratio sam se u drugu momčad”-pričao je svoj nogometni put mladi Domagoj.

Foto: Domagoj Desput

Imali smo prigodu pratiti ga i primijetiti njegov očiti konstantni napredak što su dakako primijetili i drugi pa i novoustoličeni trener Dugog Sela Velibor Vujić koji ga je pratio i kroz selektivne kampove.

“Uz podršku obitelji i trenera Perice Vidaka prihvatio sam poziv i izazov Dugog Sela i mislim da nisam pogriješio. Spletom nesretnih okolnosti za Vujića, zamijenio ga je ubrzo trener Dražen Biškup kod kojeg sam također uspio izboriti standardnost i punu minutažu. Uspjeli smo ostati u ligi što nam je i bio cilj”-skromno će Domagoj.

Pratili smo minulu polusezonu Dugog Sela i igre Desputa putem medija. Dečko je izabrao svoj samostalan put i izvrsno mu je išlo i ide kao i strategu Draženu Bikupu koji je ljetos ponovo preuzeo drugoligaša Lučko. Novi trener Dugog Sela je sada mlađi Draženov brat Damir Biškup koji je prije toga proslavio Udarnik i kasnije Kurilovec osvajanjem tri trofeja (četvrtoligaško prvenstvo, kup Zagrebačke županije i kup Grada Velika Gorica). Desput je ljetos imao ponuda da promjeni sredinu ali ništa od toga.

“Ljudi u Dugom Selu su iznimno korektni i stvarno imam samo lijepe riječi i zahvale Upravi, suigračima, dosadašnjim trenerima, navijačima i ovim putem ih sve pozdravljam. Iznimno mi je drago što sam tamo ostao još i jesensku polusezonu a onda na zimu opet planiramo sjesti za stol. Pripreme startaju u srijedu 18. srpnja u 18 sati. Cilj čelnika Dugog Sela je biti stabilan trećeligaš jer trenutno nema ambiciju borbe za ulazak u 2. HNL iako su uvjeti za rad odlični. Moji osobni nogometni ciljevi su da i dalje marljivo radim i da se maksimalno trudim iz treninga u trening te iz utakmice u utakmicu pa što Bog dade. Sigurno da mi je želja igrati u što kvalitetnijem klubu i isto tako u što jačem rangu. Znam da me čeka mnogo prolivenog znoja, još puno učenja i uloženog velikog truda ali najvažnije da posluži zdravlje i sreća jer motiva ima napretek. Želim paralelno uspješno završiti i započetu nogometnu akademiju za trenera na Uefa B razini te da još više napredujem kroz treniranje starijih pionira u prvoligašu Gorici”-zaključio je mladi Domagoj Desput, bočni igrač trećeligaša Dugog Sela.

Nije zaboravio glasni i jasno zahvaliti se svima u HNK Gorici a samo je potiho i skromno dodao da bi se jednog dana rado vratio i kao igrač. Zašto ne?


Gorica dočekala Vatrene: “Dečki, hvala”