Prijava

Vaša prijava

Nova akcija zaprašivanja komaraca


Od 24. srpnja do 1. kolovoza na području Grada Velike Gorice provodit će se zaprašivanje komaraca. Suzbijanje komaraca planira se provesti hladnim ULV zamagljivanjem u ranim jutarnjim satima insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima.

Akcija kreće u utorak u Velikoj Gorici, Gradićima i Velikoj Mlaki, a provodit će se od 4,30 do 7 sati. U srijedu u isto vrijeme na redu su Mićevec, Velika Kosnica, Petina, Mala Kosnica, Selnica, Črnkovec, Bapča, Ščitarjevo, Drenje, Obrezina, Sasi, Novaki, Lekneno,Trnje, Strmec Posavski, Zablatje Posavsko i Sop Bukevski.

Kobilić i Lazina Čička zaprašivat će se u četvrtak od 4,30 do 7 sati, a u petak Ribnica, Novo Čiče, Poljana Čička.

Naselja Jagodno, Gornje Podotočje, Donje Podotočje, Staro Čiče, Vukovina, Kuče, Gornja Lomnica, Lukavec, Donja Lomnica, Petrovina, Šiljakovina, Gudci i Markuševec Turopoljski na redu su 30. srpnja od 4,30 do 7 sati.

Dan poslije zaprašivat će se naselja Dubranec, Bukovčak, Vukomerić, Petravec, Prvonožina, Dubranec, Cerovski Vrh, Cvetković Brdo, Gustelnica, Kozjača i ključić Brdo.

Akcija se završava 1. kolovoza u naseljima Velika Buna, Mala Buna, Okuje, Mraclin, Lazi Turopoljski, Buševec, Ogulinec, Turopolje i Rakitovec.

„Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanja, a naročito se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparati koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova. Ukoliko na obuhvaćenom području postoje pčelari drže košnice, umoljavamo iste da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca“, poručio je izvođač radova EKO-DERATIZACIJA d.o.o.

Suzbijanje krilatica vršit će se hladnim zamagljivanjem koristeći ULV strojeve, a koristit će se sredstvo Aquacyp.