Prijava

Vaša prijava

Darko Janječić novi je sportski direktor Dinama (OO)


Jednom istinski u nogometu, zauvijek u nogometu! Vrijedi to i za donedavno sportskog direktora trećeligaša Kurilovca Darka Janječića Žicu. Proljetos je (nakon sjajnih rezultata) napustio funkciju pod misterioznim okolnostima a službena verzija bile su obaveze prema obitelji i profesionalnom poslu. Malo tko je to prihvatio kao glavni razlog ali dobro… Još se nije stišalo ni slavlje povodom nestvarnog pothvata Vatrenih u Rusiji a Darko je opet u sedlu. Na istoj funkciji prihvatio se posla u svojem mjestu Odranskom Obrežu i matičnom Dinamu.

Darko Janječić. Foto: Mato Paviša/cotyportal.hr

“U petak 20. srpnja 2018. započeli smo pripreme za četvrtoligaško prvenstvo. Novi trener je prekaljeni i priznati strateg Stjepan Bašić iz Samobora. Doveli smo i jedanaest novih igrača a cilj je plasirati se do petog mjesta 4. HNL središta Zagreb. Na prozivci su bili Gašparović, Dejak, Turčić, Ostojić, Stojić, Janječić, Batinić, Ganić, Brebrić, Karlović, Cvetko te novi igrači Petković (Špansko), J. Grdenić (Lomnica), Grgić (Dugo Selo), Cimeša (Austrija), Čuljak (Mladost iz Buzina), Marin (GOŠK Dubrovnik), Cerovski (Gorica), Ladović, Celiček, Šoštarec, Sučić (svi iz Kurilovca)”– kazao je uvodno Janječić koji očito nije mirovao, vidi se iz priloženog.
Zanimljivo, osim navedene četvorke, iz kadra u Kurilovcu u Dinamu su trenutno su još Petković, J. Grdenić i Stojić.
“Svi startaju od nule, iskusni trener Bašić će procijeniti tko zaslužuje dres udarnih jedanaest. Jasno je da momčad čine svi koji će trenirati jer prvenstvo je dugo i svi imaju prigodu zaigrati. Dogovoreno je deset pripremnih utakmica, prva je u subotu 21. srpnja na turniru u Odri gdje igramo kontra petoligaša Lomnice. Prvenstvo starta 25. kolovoza”– otkrio je Darko Janječić.
O kakvom se amaterskom sportskom direktoru radi govori slijedeća činjenica. Gore potpisani je u nogometu više od pola stoljeća a nije upoznao ažurnijeg, pedantnijeg, boljeg nogometnog znalca i karakternijeg medijskog suradnika. Takvog ga poštuju i igrači ali i oni iz struke.