Prijava

Vaša prijava

Nino Matković ostaje šef struke


Susret uz sok i pivicu (pogodite tko je bio za ovo drugo). Nino Matković bio je plemeniti drugoligaški igrač koji je znao u stilu legendarnog dinamovca Rudija Belina zavući slobodnjak pod gredu a danas se takvog poteza ne bi posramio ni Christiano Ronaldo. Sa 50 i nešto sitnog na leđima, Matković je danas trener u županijskom prvoligašu Vatrogascu iz Kobilića (predgrađe Velike Gorice).

Nino Matković. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

“Ostajem i dalje u Vatrogascu mada nije nimalo lako u čisto amaterskom klubu. Ovdje ni Murinju ne bi bilo lako. Imam 25 igrača, u zapisnik ih može 18 a igrati najviše 16. Posebno gunđaju ona dvojica iz zapisnika koji nisu ušla. Predlažem odgovornima da promjene akte i dozvole svima iz spisa da igraju. Posebno bi to bilo dobro za mlađe uzraste” – već uvodno, originalnu ideju obznanio je Nino i nastavio.

“Igrači su čistokrvni amateri koji eventualno inkasiraju pivicu i roštilj pa moram biti pravi umjetnik i psiholog sve držati pod kontrolom i na okupu a da budu donekle svi zadovoljni. U minulom prvenstvu uspjeli smo zadržati rejting a najveći teret iznijeli su Muhić, Čavar, Kontić, Novak, Barišić, Ivkić, Grilec, Čumpek i Mirenić a Krvarić, Šošić, Lihtar, Sambol, Dilberović, Vodelšek, Vuković, Krstanović, Lucin, Kadoić, Fabečić i Habijanec mogli su i bolje. Od članova Uprave najviše se žrtvuju predsjednik Anto Marić i čovjek za sve Kristijan Kirinić Kićo”.

Foto: David Jolić / cityportal.hr

Planovi za budućnost ostaju u granicama realnosti. “Želja je borba za gornji dio poretka u 1. ŽNL istok i time igranje bez stresa. Za to se moramo pojačati s jednim igračem u svakoj liniji i vratarom a starosjedioci svi ostaju. Pripreme startaju u subotu 4. kolovoza”.

Novinaru je na kraju bila ponuđena još jedna iz uvoda teksta ali odbijena je. Mora se čuvati rejting i na tom polju.