Prijava

Vaša prijava

Već u prvom kolu derbi Turopoljca i Dinama Hidrela


Ban Jelačić iz Vukovine bio je u srijedu 25. srpnja 2018. domaćin preliminarne sjednice 1. ŽNL istok. Nazočili su predstavnici 14 klubova, nisu došli iz Vatrogasca Kobilić i novoformiranog kluba fuzijom Rugvica Save. Sjednicom je ravnao povjerenik natjecanja Željko Mihalj a asistirali su tajnik NSZŽ Mladen Žugec, povjerenik za suđenje Dejan Budić, predsjednik sudačke komisije NSZŽ Dalibor Meić i stegovni sudac Martin Šarić.

Šaric, Mihalj, Žugec, Meić i Budić vodili su plenum u Vukovini. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Mihalj je komentirao minulu sezonu i naglasio da je bila turbulentna ali i izuzetno zanimljiva u borbi za prvaka i ostanak u ligi. Prvenstvo je osvojila Sloga iz Križa i plasirala se u rang jaču Jedinstvenu županijsku ligu. U najniži rang hrvatskog nogometa ispala je posljednje plasirana Meštrica. Novi članovi su Naftaš Ivanić i Ostrna kao najbolje plasirani u 2. ŽNL istok. Tajnik Mladen Žugec spomenuo je problem s kvantitetom mladeži kod nekih klubova, još jednom istaknuo da je prelazni rok do 15. listopada ali uz ispisnicu a na recipis samo do 31. srpnja (službeni zahtjev putem pošte).

Predstavnici 14 klubova 1. ŽNL istok. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Jedan igrač može promijeniti dva kluba, u trećem tekuće sezone nema pravo igrati. Prvenstvo starta 25. kolovoza, igre se i dva puta u tjednu (srijedom). Start kup natjecanja je 18. i 19. kolovoza. Stegovni sudac Šarić rješavao je dvije žalbe a jedna je usvojena (ona Mraclina). Bilo je još niz disciplinskih odluka, tako su tijekom minule sezone isključena 52 igrača koja su bila i sankcionirana.

Zajedno susjedi predstavnici Jelačića, Mraclina i Turopoljca. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

U finišu sjednice izvučeni su brojevi klubova pa se u 1. kolu sastaju: Buna-Vatrogasac Kobilić, Oborovo 74-Rugvica Sava, Turopoljac-Dinamo Hidrel, Lonja-Naftaš Ivanić, Brcko-Mladost Obrezina, Jelačić (V)-Dubrava Vrbovečka, Kloštar-Ostrna, Zvekovac-Mraclin.